7
Mayıs
2024
Salı
BURSA

16 yaşında üniversiteli oldu

Bursa'da, 2.5 yaşında okuma yazma öğrenip 4 yaşında ilkokula başlayan Oğuz Dursun, 16 yaşında ilk kez girdiği ÖSS'de 305,570 puan alarak Uludağ Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme Bölümü'nü kazandı. 

Merkez Osmangazi İlçesi Soğukkuyu Mahallesi'nde annesi, babası ve kardeşi ile yaşayan Oğuz Dursun, 16 yaşında üniversiteyi kazanmanın mutluluğunu ve burukluğunu yaşıyor. İki buçuk yaşında okumayı söken, 4 yaşında Milli Eğitim Bakanlığı'nın özel izni ile ilkokula başlayan Oğuz Dursun, iş hayatına erken atılmanın güzel bir duygu olduğunu söyledi. ÖSS'den 305,570 puan aldığını söyleyen Dursun, ilk tercihinin Uludağ Üniversitesi Hukuk Fakültesi olduğunu belirtti. Dursun, puanının tutmaması sebebiyle ikinci tercihi olan aynı üniversitenin İşletme Bölümü'nü kazandığını da söyledi. 

Dershaneye gitmeden üniversiteyi kazandığını söyleyen Oğuz Dursun, dar gelirli bir aile olduklarını belirterek şöyle konuştu: "Ailemin maddi durumu iyi olmadığından dershaneye gidemedim. Fakat dershaneyi eve getirdim. Eğer dershaneye gitseydim Hukuk Fakültesi'ni kazanırdım. Ama İşletme Bölümü'nü kazandığımdan dolayı da mutluyum. Çok sistemli bir şekilde çalışacağım. Parasızlık yüzünden bazen korkuyorum, hatta bazı zamanlar rüyalarıma bile giriyor." 

HARÇLIĞIMI ÇIKARMAYA ÇALIŞIYORUM 

Arkadaşlarının yeni yeni yürümeye başladığı sırada kendi kendine okuma ve yazmayı öğrendiğini belirten Dursun, eylül ayında başlayacak üniversite için Osmangazi Belediyesi'ne bağlı Şişme Oyun Parkı'nda çalışarak harçlığını çıkarmaya çalıştığını söyledi. Dursun, Şükrü Şankaya Anadolu Lisesi'ni başarılı bir şekilde bitirdikten sonra üniversiteye de girdiğini belirterek "Okulum Eylül ayında başlayacak. Bunun için yaz tatilimi boş geçirmiyorum. Haftalık 70 YTL kazanarak üniversiteye maddi olarak da hazırlanıyorum" diye konuştu. 

OĞLUM SÜPER BİR ÖĞRENCİ 

Oğlunun küçük yaşta harfleri tanıyarak okumayı öğrendiğini belirten baba Mustafa Dursun, oğlunun yaşıtlarının sokakta oyun oynarken hep ders çalıştığını söyledi. Kendisinin bir fabrikada operatör olduğunu söyleyen Mustafa Dursun, oğlunun meslek seçimine karışmadığını, kendi kararını kendisinin vereceğini belirterek sözlerini şöyle tamamladı: "Oğuz gerçekten süper bir öğrenci. İlköğretim hayatını, başarısından dolayı burslu olarak özel okulda tamamladı. Çocuklarımı okutmak için ek iş de yapıyorum. Üniversiteye erken yaşta başlayacak çocuğum için yetkililerden yardım bekliyorum."

İHA
Yayın Tarihi : 22 Ağustos 2008 Cuma 17:23:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?