7
Mayıs
2024
Salı
BURSA

164 öğrenci harbiyeli oldu

Türk Silahları Kuvvetleri'ne (TSK) 11 genelkurmay başkanı, 19 kuvvet komutanı ve 17 ordu komutanı yetiştiren Işıklar Askeri Lisesi, 150. dönem mezunlarını verdi. 

163 yıllık mazisinde Türk Silahlı Kuvvetleri bünyesinde önemli bir yeri bulunan Işıklar Askeri Lisesi'nde 4 yıllık eğitimlerini tamamlayan 164 öğrenci diplomalarını alarak harbiyeli oldu. 

Işıklar Askeri Lisesi bahçesinde düzenlenen mezuniyet ve devir teslim törenine, Bursa Valisi Şahabbettin Harputlu, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Recai Ekmekçi, Garnizon ve Okullar Komutanı Tümgeneral Ali Erdin ve çok sayıda öğrenci velisi katıldı. Işıklar Askeri Lisesi Komutanı Kurmay Albay Selim Mert, harbiyeli olan gençlerin eğitim ve öğretiminde silahlı kuvvetlerin tüm imkanlarının kullanıldığını söyledi. Mert, "Bugüne kadar 11 genelkurmay başkanı, 19 kuvvet ve jandarma genel komutanı, 17 ordu komutanı yetiştirmiş Işıklar'ın mezunu olarak ömür boyu sürecek Işıklılar unvanını aldınız. Unvanınız ve mezuniyetiniz kutlu olsun" dedi. 

Ardından 150 . dönem birincisi Musa Şen ise, yaptığı konuşmayla törene katılanlara duygulu anlar yaşattı. Devlete ve millete olan borçlarını ödemek için çok çalıştığını söyleyen Şen, "Mükemmel eğitimle en zor şartlar altında bile alacağımız görevleri başaracak bir disiplinle yoğrulduk. Bedensel ve ruhsal yeterlilik yanında bilimsel alt yapıyla donatıldık. Bugün ettiğimiz yeminin göstergesi ve genç harbiyeli adayları olarak karşınızdayız. Her türlü güçlükle mücadele edeceğiz. Ant içeriz ki, laik ve
demokratik Türkiye Cumhuriyeti'nin bağımsızlığına, ülke ve milletiyle bölünmez bütünlüğüne, aziz vatanın bir karış toprağına uzanacak eller karşısında bizi bulacaktır" diye konuştu. 


DEVİR TESLİM TÖRENİ 

Türk Silahlı Kuvvetlerine birbirinden değerli binlerce komutan kazandıran Işıklar Askeri Lisesi'nde hüzün ve mutluluk aynı anda yaşandı. Bundan böyle sadece Hava Kuvvetlerine subay yetiştirecek olan Işıklar Askeri Lisesi'nde devir teslim töreni gerçekleştirildi. 2 yıldır Işıklar Askeri Lisesi komutanlığını yürüten Kurmay Albay Selim Mert, görevini Hava Pilot Kurmay Albay Mehmet Erdem'e devretti. Okulun ismi de Işıklar Hava Kuvvetleri Lisesi olarak değiştirildi. 

Devir teslim törenin ardından konuşma yapan Hava Pilot Kurmay Albay Mehmet Erdem, "Ülkemizin çağdaş uygarlık seviyesine ulaşmasında birbiriyle yarışacak subay adaylarının askerlik mesleğine ilk adımı attığı tarihi okula komutan olarak atanmanın heyecanı, sevinci ve onuru içindeyim. Işıklar Askeri Lisesi, aynı inançla, Hava Kuvvetleri Komutanlığı bünyesinde, hedefleri ulu önder Atatürk'ün kurduğu laik ve demokratik cumhuriyetin sonsuza kadar muhafazası, ulusumuzun bekası ve mutluluğu olan, görevinde sorumlu, çevresinde uyumlu, inisiyatif sahibi havacı gençler yetiştirecektir" şeklinde konuştu. 

Devir teslim töreninde Garnizon ve Okullar Komutanı Tümgeneral Ali Erdinç tarafından, Işıklar Askeri Lisesi eski komutanı Kurmay Albay Selim Mert ve görevini devralan Hava Pilot Kurmay Albay Mehmet Erdem plaket verildi. 

Diplomalarını alarak harbiyeli olmaya hak kazanan öğrencileri tebrik edip başarılar dileyen Garnizon ve Okullar Komutanı Tümgeneral Ali Erdinç, "Dünyada önemli ve dramatik değişim yaşamaktadır. Bu değişim güvenlik ve savunma ihtiyaçlarıyla paralel olarak öncelik kazanmıştır. Güvenlik ihtiyaçları, gelişen teknoloji yanında üzerine yatırım yapılabilecek en önemli unsur olan insanı ön plana çıkarmaktadır. Teknoloji ne kadar gelişirse gelişsin, teknolojiyle uyumlu ve özellikle ulusal çıkar ve değerlerine bağlı olan insan gücünün önemi daha da artmaktadır. Hızla değişen ve sürekli çevresini yenileyen dünyada her konuda Türkiye ve Türk ulusu olarak ön sıralarda yer almak ve değişime şekil ve yön verebilmek, süreci bilinçli ve akılcı bir şekilde yönetmekle olabilir. Değişmeyen tek gerçek değişimin varlığı ve devamlığı dikkate alındığında değişim ve gelişime açık bireylere sahip olmanın önemi açıktır. Bu sebeple askeri okullarımızda verilen eğitimin hedefi, ülkemizin güvenlik ihtiyacı dikkate alınarak, değişim sürecini hızlı ve akılcı şekilde yönetebilecek, ulusal çıkarlarını ön planda tutan liderleri yetiştirmek olarak belirlemiştir" dedi. 

Türkiye'nin yaşadığı coğrafyada yönelik risklerin ve tehditlerin bulunduğunu hatırlatan Erdinç, "Bu, Türkiye'nin caydırıcı özelliklere sahip güçlü bir silahlı kuvvetlere sahip olmasını zorunlu kılmaktadır. Devletimizin bekası ve barışın korunması için böyle bir güce sahip olmak önem arz etmektedir. Geleceğini komutanları olacak sizlerin öncelikli görevi, kendilerini onurlu görevlere hazırlamak, bu yolda mutlaka başarılı olmaktır. Bugün dünyada söz sahibi ülkelerin ortak özellikleri, en doğru ve gerçek
bilgilere süratle sahip olabilmeleri, bilgiyi üretebilmeleri ve bu bilgiyi üretime yönelik olarak ulusal çıkarlar doğrultusunda kullanabilmeleridir. Bu konuda ulu önderimizin manevi mirası ilim ve akıl olacaktır" diye konuştu. 

Cumhuriyetin ve devrimlerin korunmasının tek yolunun Atatürkçü düşünce sistemi olduğunu söyleyen Erdinç, "Atatürkçü düşünce sistemi, çağdaş uygarlık seviyesinin üzerine çıkılması hedefine ulaşmak için akıl ve bilimin yol göstericiliğini kabul eden dinamik bir dünya görüşüdür. Bu düşünce sistemini korumak yeterli değildir. Aynı zamanda bu düşünceyi yaşam biçimi haline getirmek zorundasınız. Ülke savunması gibi kutsal görevi alan sizler, her zaman ve her şartta her zaman güvenilir ve sağlam bir ruh yapısına sahip, iyi ahlak sahibi, adaletli, hoş görü sahibi, cesur, ulusuyla bütünleşmiş bir birey olmak zorundasınız. Düşünce ve davranışlarınız arasında dengeli bir bütünlük oluşturun. Fiziki gücünüzü, düşünce dünyanızı koordineli olarak ve paralel olarak sürekli geliştirin. Türkçe'mizin tüm inceliklerini kullanarak, tüm düşüncelerinizi rahat ifade edebilmelisiniz" şeklinde konuştu. 

Törenin sonunda Işıklar marşını hep bir ağızdan söyleyen öğrenciler, resmi geçidin ardından şapkalarlf sahibi havacı gençler yetiını fırlatarak mezun olmanın mutluluğunu yaşadı. Silah arkadaşlarıyla son kez sarılıp vedalaşan öğrenciler, ardından uzun süredir ayrı yaşadıkları aileleriyle yemekte buluştu.

.
Yayın Tarihi : 27 Haziran 2008 Cuma 16:16:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
elif ayhan IP: 78.171.170.xxx Tarih : 12.09.2008 23:22:46

off bu askeri lise öğrencilerini gördüğüm zaman hayran oluyorum.benim en büyük hayalim subay olmak.lise bitince kesinlikle sınavlara katılıcam ve bende havacı subay olucam(abim gibi :)