7
Mayıs
2024
Salı
BURSA

2.el oto pazarı Buttim'de kurulacak

Bursa'da 2.el oto pazarı, Buttim otoparkında pazar günü hizmete girecek. 3 bin araç kapasiteli 2. el oto pazarı, Bursalıların ihtiyacına şehir merkezinde cevap vermiş olacak. 35 güvenlik görevlisiyle kontrol altında tutulacak olan oto pazarına girişler 5 YTL olarak belirlenirken, elde edilecek gelirin spor faaliyetlerinde aktarılacağı öğrenildi. 

Çalı bölgesinde bulunan oto pazarın, hem şehir merkezinden uzak olması, hem de ihtiyaçlara cevap verememesi sebebiyle vatandaşların önünü kesip şehir merkezine bir oto pazarı kurulmasını istediğini söyleyen Osmangazi Belediye Başkanı Recep Altepe, "Buna ilk olarak karşı çıktık. Ancak Türkiye'de her ailede artık bir değil, iki otomobil bulunuyor. Araç sayısı her gün artıyor. Daha önce kurulan oto pazarların niye işlemediğini araştırdık. Şehrin doğusu ile batısı için en kolay ulaşım sağlanacak noktanın Buttim olacağına karar verdik. Buttim yönetimiyle yaptığımız görüşmeyle pazarın burada kurulmasına karar verdik" dedi. 

Çalı bölgesinde bulunan oto pazarın, şehir merkezine uzak olması sebebiyle doğudan gelenlerin sıkıntı yaşadığını hatırlatan Altepe, "Buttim şehrin doğusu ve batısı için kolay ulaşım sağlayacak. Bursa'nın kent merkezinde 2. açık el oto pazarı pazar günü başlatılmış olacak. 35 güvenlik görevlisi görev yapacak. Tertipli düzenli bir şekilde tozsuz, çamursuz bir ortamda vatandaşlarımız araçlarını alıp satabilecekler" diye konuştu. 

Altepe, 2. el oto pazarından elde edilecek gelirin ise spor faaliyetlerinde kullanılacağı belirtti.

.
Yayın Tarihi : 25 Haziran 2008 Çarşamba 13:40:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?