8
Mayıs
2024
Çarşamba
BURSA

2 kişi içtikleri koladan zehirlendi

Bursa'da üretim tesisleri de bulunan uluslararası bir kola firmasının 2.5 litrelik ambalajlarındaki hatalı üretimi, 2 kişinin hastanelik olmasına sebep oldu.Hastaneye kaldırılan 2 kişiye gıda zehirlenmesi teşhisi konuldu.

Kent Meydanı Alışveriş Merkezi'nde bir telekomünikasyon firmasında çalışan Murat Katmer (23), Barış Sinan Uyanık (27) ve Emre Kuşcuoğlu (24), aynı alışveriş merkezindeki büyük bir marketten 2.5 litre ambalajlı kola aldı. Gazlı içeceğin tadında bir anormallik fark eden 5 tezgahtar, içinde sigara söndürülmüş gibi ağır bir tat ve genzi yakan değişik bir meşrubat olduğunu dile getirdi.

Tezgahtarların birer bardak içip bıraktıkları koladan Emre Kuşcuoğlu 2 su bardağı, Murat Katmer ise 3 su bardağı içti. Yarım saat sonra Katmer ve Kuşcuoğlu, kusma ve baş dönmesi şikayetiyle işyerinde fenalaştı. Bunun üzerine işyerinden araçla Bursa Devlet Hastanesi'ne götürülen 2 tezgahtara gıda zehirlenmesi teşhisi konuldu. Murat Katmer'e Devlet Hastanesi Acil Servisi'nde serum bağlandı.

Tezgahtarlar 2 saat içinde gözlerindeki kanlanma dışında normale döndü.
Durumu alışveriş merkezinin zemin katındaki market yetkililerine ileten tezgahtarlar, aldıkları kolaların bizzat veya telefonla yapılan 7 ayrı şikayet üzerine raflardan kaldırıldığını öğrendi. Markete gelerek malları geri alan kola firmasının yetkilileri, zehirlenen tezgahtarlarla da görüştü. Bir parti kolanın üretimi sırasında bir anormallik olduğu, bununla alakalı araştırma başlatıldığı bildirildi.

 

İHA
Yayın Tarihi : 6 Nisan 2008 Pazar 18:49:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
emre uzun IP: 78.164.17.xxx Tarih : 7.04.2008 00:50:28

yani bu milletimize hayran kalıyoruz bazen maden markalı madem uluslararası firma ki bu firma büyük ihtimalle c.c. neden maddi tazminat davası açmıyorlarki. başlarına aslında devlet kuşu konmuş ama farkında değilller. milyarları alabilirler açtığı davayıda kesin kazanırlar. gitsinler hemen bir avukatla anlaşsınlar...