7
Mayıs
2024
Salı
BURSA

2 milyon fidan toprakla buluşuyor

Milli ağaçlandırma seferberliği çerçevesinde Bursa bölgesinde dikilecek olan 2 milyon fidanın toprakla buluşması başladı. 

Milli ağaçlandırma seferberliği kapsamında dikilecek olan 2 milyon fidanın ilk çalışması Nilüfer İlçesi, Badırga Köyü çevresindeki alanda başlatıldı. 

Bursa Valisi Şahabettin Harput ve projeye finansal katkı yapan TOFAŞ, BOSH ve GİNTAŞ firmalarının yetkililerinin de katıldığı törende bin 300 dekar alana fidan dikildi. 

Bursa Valisi Şahabettin Harput ise, "Geçmişten aldığımız bu güzel mirası daha zenginleştirerek gelecek kuşaklara bırakmalıyız. Ağaç dikmeyi bizim kültürümüz ibadet saymıştır. Ama son yıllarda yakıyoruz. Ormanları korumak kutsal ve milli bir görevdir" dedi. 

Orman Bölge Müdürü Ali Girgin, 2008 yılı içerisinde bölge dahilinde toplam 150 dekar bozuk orman alanının rehabilitasyon çalışması ile mart ayına kadar 2 milyon fidanın dikileceğini ifade etti. Ormanlarda özel ağaçlandırmaya da büyük önem verdiklerini kaydeden Girgin, karaçam, kızılçam, sedir, ceviz, ıhlamur, kestane ve badem gibi meyveli türlerin de ormanlara dikileceğini kaydetti. 

Konuşmaların sonunda Vali Harput, Bölge Müdürü Ali Girgin ve diğer davetliler, fidan dikimi yaptı. Bölgeye 40 bin fidan dikileceği açıklandı.

İHA
Yayın Tarihi : 26 Kasım 2008 Çarşamba 19:26:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?