8
Mayıs
2024
Çarşamba
BURSA

2 yaşındaki kızın şüpheli ölümü

Bursa'nın İznik ilçesinde, boğazındaki rahatsızlıktan dolayı ailesi tarafından götürüldüğü hastanede iğne yapıldıktan sonra evine getirilen ve uykuda ölen 2 yaşındaki kız çocuğunun ölümüyle ilgili soruşturma başlatıldı. 

Edinilen bilgiye göre, 2 yaşındaki Berre Şahin, Beyler Mahallesi'ndeki evinde boğazından rahatsızlandı. Ailesi, minik Berre'yi İznik Devlet Hastanesi'nde görevli çocuk doktoru Y.K.'ye muayene ettirdi. Boğazında enfeksiyon tespit edilen Berre'ye 250 mg'lık antibiyotik iğne verildi. Ailesi tarafından hastaneden alınan küçük kız, iğneyi vurdurmak için özel bir sağlık kuruluşuna götürüldü. Burada iğnesi yapılan bebek evine götürüldü. Evinde uykuya dalan küçük Bere, bir daha uyanamadı. Çocuklarının uyanmadığını fark eden aile, Berre'nin öldüğünü anlayınca sinir krizi geçirdi. Ölümü şüpheli bulunan minik Berre'nin cansız bedeni, savcılık tarafından otopsi yapılmak üzere Bursa Adli Tıp Kurumu'na gönderildi. Ölüm sebebi otopsi raporuyla kesinlik kazanacak olan minik kızın naaşı, cumartesi günü Adli Tıp Kurumu'ndan alınarak, Eşrefzade Camii'nde kılınan cenaze namazını müteakip ilçe mezarlığına defnedildi. 

Acılı baba Mehmet Şahin, küçük kızının ölümünün vurulan iğneden olup olmadığını bilmediğini, ancak adli tıbbın vereceği raporda her şeyin ortaya çıkacağını, ihmal varsa sorumlular hakkında hukuk mücadelesi başlatacaklarını söyledi. 2 çocuk babası Şahin, "Çocuğumuzun önemli bir hastalığı yoktu. Boğazında ağrı oldu. Ağrı şiddetlenince biz de bunun üzerine Berre'yi hastaneye götürdük. Çocuk doktoru burada Berre'nin boğazında enfeksiyon tespit ettiğini söyleyerek, 250 mg'lik antibiyotik iğne verdi. 

Hastaneden ayrıldık. Özel bir sağlık kuruluşuna giderek, doktorun verdiği iğneyi vurdurduk. Daha sonra eve götürdüğümüz Berre uykuya daldı. Çocuğumuzun uyanmaması üzerine şüphelenerek uyandırmaya çalıştık. Kızımızın öldüğünü anladık. Her şey adli tıp raporuna bağlı. Rapordan sonra ihmal varsa hukuki yollara başvuracağım" diye konuştu. 

Kendi kliniğinde iğnenin yapıldığını belirten özel sağlık kuruluşunun sahibi Dr. Gökhan Menekşe, "Doktorun verdiği iğne kliniğimizde yapılmıştır. Söz konusu olayda adli tıp raporu dışında konuşmak son derece yanlıştır. Bizim genel anlamda doktor olarak profesyonel nitelikte söyleyebileceğimiz bir şey var. Bu tip durumlarda herhangi bir iğneye bağlı gelişecek ölüm olaylarında, anfilaktik şok, iğnenin vurulmasıyla beraber anında gelişir. Oysa iğne vurulduktan sonra beslenmesinin normal olduğu, emzirildiği, yatağa yatırıldığı aile tarafından söylenmektedir. Enjeksiyon yapıldığında herhangi bir komplikasyon olmadığından dolayı ilaca bağlı herhangi bir sıkıntı olmadığını düşünsek de, adli tıp kesin kararı verecektir. Teşhisinden tedavisine ve ilacın alınmasına kadar adli noktada bir hata varsa mutlaka bulunmalı. Başka insanların da çocuklarında bu tip sıkıntıların yaşanması engellenmelidir" dedi. 

İğneyi veren çocuk doktoru Y.K. ise, konu hakkında konuşmayacağını ifade etti.

İHA
Yayın Tarihi : 19 Şubat 2008 Salı 16:05:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?