7
Mayıs
2024
Salı
BURSA

2 yıldır aranan kapıcıya ceza

Bursa'da oturduğu apartmanın aidat paralarıyla kaçan ve 2 yıl sonra yakalanan kapıcı, 1 yıl hapis ve 4 bin YTL para cezasına çarptırıldı. 

İddiaya göre, 3 yıl önce Erikli Mahallesi Şafakkent Apartmanı'nda görev yapan kapıcı N.G. (30), topladığı 3 bin YTL'lik aidat ve yakıt parasıyla kayıplara karıştı. N.G., olaydan 1 ay sonra apartman sakinlerinden polis ve adliye memurları tarafından yakalanarak adalete teslim edildi. Nöbetçi mahkeme, kapıcının tarafından tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmasına karar verdi. Bu arada savcılık, N.G. hakkında "emniyeti suistimal yoluyla hırsızlık" suçundan 13. Asliye Ceza Mahkemesi'nde dava açtı. 

Fakat kapıcının duruşmalara katılmaması üzerine hakkında gıyabi tutuklama kararı çıkartıldı. Olaydan sonra bir daha kimsenin görmediği ve 2 yıldır aranan kapıcı Mustafakemalpaşa ilçesindeki akrabalarının evine girerken polisin yakalandı.
Çıkarıldığı mahkeme tarafından 1 yıl hapis ve 4 bin YTL para cezası verilen kapıcı, daha sonra serbest bırakıldı. Yargıtay sanığın cezasını onarsa hapse girecek.

.
Yayın Tarihi : 11 Nisan 2008 Cuma 13:19:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?