7
Mayıs
2024
Salı
BURSA

20 kaçak göçmen yakalandı

Bursa'nın Karacabey ilçesinde jandarma ve polis ekipleri tarafından bir otobüste 20 kaçak göçmen yakalandı. 

Edinilen bilgiye göre, yasa dışı yollardan Türkiye'ye giren 20 mültecinin İstanbul'dan İzmir'e gidecekleri istihbaratını alan Karacabey Jandarma Komutanlığı ekipleri ile Bölge Trafik ekipleri, hara önünde Sezgin Y. idaresindeki 16 ECC 36 plakalı otobüsü durdurarak kimlik kontrolleri yaptı. 

Yapılan kontrollerde 35 yolcusu bulunan İzmir otobüsünde 20 mülteci tespit edilerek otobüsten indirildi. Otobüste bulunan diğer yolcular başka otobüslerle gönderilirken, 20 mülteci ile otobüs şoförü Sezgin Y. (36) ve muavin Recep D. (51) jandarma tarafından gözaltına alındı. Yakalanan 20 mülteciden 13'ü Afganistan, 4'ü Nepal, 2'si Pakistan uyruklu oldukları öğrenilirken, bir mültecinin sağır ve dilsiz olduğu, uyruğunun ise tespit edilemediği belirtildi. 

Mültecilerin, 10 gün önce İran sınırından Van'a geldiği, oradan bir konteynırın içinde İstanbul Aksaray'da bir otele yerleştirildikleri ve buradan da otobüse bindirilerek önce İzmir'e ardından Yunanistan'a gönderilecekleri tespit edildi. Mültecilerin Yunanistan'a gidebilmek için 500 ile 9 bin dolar arasında para ödedikleri öğrenildi.
Jandarmada sorgusu tamamlanan 20 mülteci, daha sonra bir otobüse bindirilerek Bursa Yabancılar Şubesi'ne gönderildi. Gözaltına alınan otobüs şoförü ve muavin ise mahkemeye sevk edildi.

İHA
Yayın Tarihi : 9 Temmuz 2008 Çarşamba 12:32:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?