7
Mayıs
2024
Salı
BURSA

20 kişi ölümle burun buruna geldi

Önceki akşam Yenişehir-Bursa Karayolu Havaalanı kavşağında yaşanan kaza, deyim yerindeyse tam anlamıyla ucuz atlatıldı. 

8 kişinin yaralandığı kazada, iki araçta bulunan toplam 20 kişi ölüm ile burun-buruna geldi. Yaşanan bu kaza, geçtiğimiz günlerde Yenişehir-Çardak Köyü Mevkii arasında yol yapım çalışmalarının başlamasından bu yana yaşanan beşinci kaza olduğu belirtiliyor. Yol bu bölgede tek şeritten veriliyor. 

Önceki akşam Yenişehir-Bursa Yolu Havaalanı çıkışında yaşanan kaza ucuz atlatıldı. Kazada 8 kişi çeşitli yerlerinden yaralandı. Yaralıların tedavisi Yenişehir Devlet Hastanesi'nde gerçekleşti. 

Edinilen bilgiye göre olay; önceki akşam saat 21.00 sıralarında meydana geldi. Asım Akça (65) yönetimindeki 34 NJ 974 plakalı özel otomobil Yenişehir Havaalanı'ndan Bursa'ya gitmek için çıkış yaptığı esnada Bursa'dan Yenişehir'e yolcu taşıyan Mehmet Mutaf'ın (50) idaresindeki 16 UH 017 plakalı yolcu minibüsü ile çarpıştı. 

Özel otomobilin kontrolsüz çıkışı nedeniyle oluştuğu belirtilen kazada, özel otoda bulunan 5 kişi ile minibüste bulunan 3 kişi çeşitli yerlerinden yaralandılar. Kazada yaralanan özel otomobilin sürücüsü Asım Akça (55), Mustafa Türkoğlu (23), Nevin Kocadağ (30), Mübarek Yeşilyurt (26), Rabia Kevser Akça (8), Eyüp Çırak (32), Berra Zihni (1) ve İlhan Zihni (33) Yenişehir Devlet Hastanesi'nde tedavi altına alındılar. Kazada yaralanan 1 yaşındaki minik Berra Zihni ve Rabia Kevser Akça'yı (8) kucaklarına alan jandarma, polis ve sağlıkçı amcaları minik yavrulara kazanın şokunu atlatmaya çalıştılar. 

Yaralıların sağlıklarının iyi olduğu kazanın ardından olay yerine gelen vatandaşlar önemli bir konuya dikkat çektiler. Geçtiğimiz günlerde Yenişehir-Çardak Köyü Mevkii arasında yol yapımına başlandığının altını çizen vatandaşlar, yol yapım çalışmalarının başladığı günden itibaren 5'inci kazaya şahit olduklarını söylediler. Yol yapım çalışmalarının süreceği dönem içerisinde yoldaki uyarıların artırılmasını talep eden vatandaşlar bunun yanında, sürücülerin çok daha dikkatli olmaları gerektiğini vurguladılar.

Tayfun Sırman / Yenişehir KENTHABER
Yayın Tarihi : 28 Ekim 2008 Salı 11:10:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?