7
Mayıs
2024
Salı
BURSA

22 yıl önce çalınan ehliyet şoku

Bursa'da 22 yıl önce ehliyetini çaldıran bir şoför, adının tecavüz ve ırza geçme suçlarına karıştığını öğrenince şok oldu. 

Polisinin aracını durdurması üzerine ehliyetinin iptal edildiğini öğrenen 61 yaşındaki adam, "tecavüz, ırza geçme ve fiili livata" suçlarından hüküm giymiş olduğunu görünce şok oldu. Savcılığa müracaat eden 2 çocuk babası, çalınan ehliyetinin üzerine kendi fotoğrafını yapıştırıp ismini lekeleyen adam yüzünden işinden olduğunu kaydederek hukuk savaşı başlattı. 

Edinilen bilgiye göre, bir otobüs firmasında şoförlük yapan 61 yaşındaki İsmail Karauysal, 22 önce İzmir Otogarı'nda ehliyetini çaldırdı. Bursa'ya gelir gelmez trafik şubesine müracaat eden şoför Karauysal, kendisine yeni bir ehliyet çıkarttı. 

Hırsızlıktan 1 yıl sonra uluslararası bir nakliye firmasında TIR şoförü olarak işe giren Karauysal, vize müracaatı sırasında Çanakkele'den arandığını öğrendi. Zamanı olmadığı için bir arkadaşına vekalet verip Çanakkale'ye gönderen şoför, kendisiyle aynı ismi taşıyan bir kişinin cezaevine girdiğini, isim benzerliği yüzünden karışıklık olduğunu düşünerek olayın üzerinde fazla durmadı. Aradan geçen 21 yıl boyunca şoförlük yapan Karauysal, 14 Eylül'de kendisini durduran polisin, "Senin ehliyetin yıllar önce iptal olmuş" demesi üzerine şok oldu. Soluğu Trafik Denetleme Şubesi'nde alan Karauysal, 22 yıl önce Çanakkale'de bir suçtan hüküm giydiği için ehliyetinin kararla birlikte iptal edildiğini öğrendi. Araştırma yapmak için soluğu Çanakkale'de alan Karauysal, "tecavüz, ırza geçme ve fiili livata" suçlarından 10 yıl hüküm giydiğini öğrendi. Karauysal, yaptığı incelemede 22 yıl önce çalınan ehliyetinin üzerine fotoğrafını yapıştıran ve gerçek ismi H.K. olan sabıkalı şahsın tüm suç kaydının kendi isminde çıktığını gördü.
 
Ehliyetine el konulduğu için işine son verildiğini ifade eden şoför İsmail Karauysal, "Şok üstüne şok yaşadım. Ben hiçbir suça karışmadım. Ehliyetim olmadığı için işime son verildi. 2 çocuğum var, perişan haldeyiz. 25 yıllık şoförüm, başka bir işi istesem de yapamam. Nereye başvursam sicil kaydı isteniyor. Benim de sabıkamda en ağır suçlar var. Bir hırsızlık hayatımı karattı. Fiili livata suçunun ne demek olduğunu bile bu sayede öğrendim. Yetkililerden durumuma çare bulmasını istiyorum. Böyle bir şey insanların başında filmlerde bile gelmiyor. Fakat ben yaşıyorum" ifadelerini kullandı. 

Yanlışlığın düzeltilmesi için Çanakkale'ye gidip ağır ceza mahkemesi hakimi ile görüştüğünü vurgulayan Karauysal, "Başkan bana bir dilekçe ile başımdan geçen olayları anlatmamı istedi. Ben de dilekçemle savcılığa müracaat ettim. 'Sen git, biz sana tebligat yaparız. Yanlışlık düzeltilecek' dendi. Fakat sanırım sicil ile ilgili Ankara Savcılığı'nda problem çıkmış. Ne yapacağımı şaşırdım. Elim kolum bağlandı" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 4 Kasım 2008 Salı 13:22:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?