7
Mayıs
2024
Salı
BURSA

25. Vakıf Haftası kutlamaları

Bursa'da 25. Vakıf Haftası kutlamaları başladı. Bursa Valisi Şahabettin Harput, şehirdeki birçok tarihi eserin restore edilerek ayağa kaldırıldığını söyledi. 

Vakıflar Haftası kutlamaları Bursa Bölge Müdürlüğü'nün çeşitli faaliyetleriyle başladı. 

Sabah saatlerinde Atatürk Anıtı'na çelenk sunulmasıyla başlayan kutlamalar, İstiklal Marşı okunması, saygı duruşu ve Vali Şahabettin Harput'un makamında ziyaret edilmesiyle devam etti. Vakıflar Bölge Müdürü Mürsel Sarı, Vali Harput'a kutlamalar hakkında bilgi verdi. Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Vali Harput, vakıf anlayışının bir hayat tarzı haline getirilmesi gerektiğini belirtti. Vakıf çalışmalarının karşılıksız olarak yapılan organizasyonlar olduğunu ifade eden Harput, "Ecdadımız öyle vakıflar kurumuşlar ki, esnaf, fakir, yetim gibi herkese kucak açmışlar. Bu hafta, vakıfların önemini, kültür hayatındaki dinamizmini anlatmak için iyi bir fırsat olacak. Bu vesiyle vakıflar kültürünü bize armağan edenleri rahmetle anıyoruz" dedi. 

Konuşmaların sonunda Bölge Müdürü Mürsel Sarı, Vali Harput'a Osmanlı tuğrası bulunan bir tablo hediye etti. Kutlamalar daha sonra Tayyare Kültür Merkezi'nde devam etti. Restorasyonu devam eden eski eserlerin fotoğraflarından oluşan serginin açılışını Vali Harput ile Bölge Müdürü Mürsel Sarı yaptı. Çok sayıda eserin fotoğrafının yayınlandığı sergiyi Vali Harput dikkatli bir şekilde inceledi. Mürsel Sarı'dan çalışmalar hakkında bilgi alan Harput, çalışmaları hayranlık ile karşıladığını ifade etti. Çok sayıda vatandaşın da gezdiği sergi hafta boyunca açık olacak. Kutlamalar hafta boyunca çeşitli organizasyonlarla devam edecek.

.
Yayın Tarihi : 5 Mayıs 2008 Pazartesi 13:24:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?