8
Mayıs
2024
Çarşamba
BURSA

25 bin YTL'ye orman

İnegöl Kaymakam Durmuş Gençer, Boğazköy barajı çevresindeki 300 hektarlık sahada hatıra ormanları oluşturulacağını, 25 bin YTL verenlerin adlarının bu ormanlarda yaşatılacağını söyledi. 

Alanyurt'ta faaliyette bulunan Golan Alışveriş Merkezi'nin sahibi Rıfat Yalçıner, milli eğitim camiasına kahvaltı verdi. Çok sayıda okul müdürünün katıldığı sabah kahvaltısında konuşan Rıfat Yalçıner, bugüne kadar bütün okullara ellerinden geldiği kadar maddi ve manevi yardımda bulunduklarını, ayrıca kaymakamlığın başlattığı Boğazköy çevresindeki hatıra ormanı kampanyasına da Golan Alışveriş Merkezi olarak katılacaklarını ifade etti. 

Kaymakam Durmuş Gençer ise konuşmasında, "Söz konusu ağaçlandırma için bu günden çalışmalara başladık. Barajın etrafındaki hazineye devredilmiş toplam 300 hektarlık alanda 5'er hektarlık hatıra ormanı usulüyle ağaçlandırma yapacağız. 25 bin YTL veren 5 hektarlık hatıra ormanına istediği ismi verebilecek. Bu ağaçlandırma çalışmasında tüm sanayicilerimizin, iş adamlarımızın desteğini bekliyoruz. Kendi adına hatıra ormanı yaptırmak isteyenler, Ziraat Bankası'nın tüm şubelerindeki ortak hesabı olan 1923 nolu hesaba para yatırarak çalışmalarımıza katılabilirler. Çalışmaları 'Ağaç Bayramı' adı altında gerçekleştirmeyi planlıyoruz" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 21 Ocak 2008 Pazartesi 13:41:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?