8
Mayıs
2024
Çarşamba
BURSA

3 Y engeliyle mücadele

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Hikmet Şahin, Türkiye'nin gelişmesinin önündeki yolsuzluk, yoksulluk ve yasaklardan oluşan '3 Y' engeliyle mücadelelerinin devam edeceğini belirtti.


Büyükşehir Belediye Başkanı Hikmet Şahin, AK Parti'nin Barış Manço Kültür Merkezi'nde Yıldırım İlçe Teşkilatı Danışma Meclisi Toplantısı'nda şehrin her geçen gün güzelleştiğini, yıllardır yaşadığı sorunlarından bir bir kurtulduğunu söyledi. 4 yıl öncesindeki yerel gazetelerin arşivlerine bakıldığında, o günlerin hatırlandığında Bursa'nın hep konuşulan sorunları olduğuna dikkat çeken Şahin, "Bugün konuşulan sorunların birçoğu çözümlendi. Bazılarının da çözümüne yönelik ya başladık, ya da planladık. Cek-cak'larla, yaldızlı sözlerle hemşehrilerimizin gözlerini boyamıyoruz. Zaten boyasak kendimizi aldatmış oluruz. Bursa'da değişim devam ediyor. Bazı sorunların da çözümüne yönelik planları hazır. Yıllardır ihmal edilen Yıldırım'a da 4 yılda 240 milyon YTL'lik yatırım yaptık" dedi.


AK Parti'nin, Türkiye'nin bugüne kadarki gelişmesinin önündeki en büyük '3 Y' engeliyle mücadeleye devam edeceğini belirten Hikmet Şahin, "Yolsuzluk, yoksulluk ve yasaklar. Bu 3 Y'ler bugüne kadar ülkemizin gelişmesini engelledi. Yolsuzluğa karşı, yoksulluğa karşı, yasaklara karşı mücadelemizi, Atatürk'ün işaret ettiği muasır medeniyet seviyesine ulaşma yolundaki gayretimizi hedefe ulaşıncaya kadar sürdüreceğiz. Ülkemizde ve Bursa'daki çağdaşlaşma, değişim bunun bir yansıması" diye konuştu.


Bursa Milletvekili Altan Karapaşaoğlu ise AK Parti olarak çalışma alanına yayıldıklarını, Başbakanın dün Siirt ve Batman'da halka hitap ettiğini, yeni hizmetlerin açılışını gerçekleştirdiğini belirterek, "Yapılan açıklamalar gündemimizi değiştirmemiştir. Yerel seçimlerde alacağımız sonuçlar, muhataplarımıza verilecek en güzel cevap olacaktır. Biz gücümüzü kavga için değil, daha güzel, daha özgür bir Türkiye için imar etmek için kullanıyoruz. Türkiye'nin önünü açmak için yürümeye devam edeceğiz. Tabii ki önümüzü kesmeye çalışanlar olacaktır. Ancak bu yapılan Türk milletinin önünü kesmektir. Ancak biz durmadan yolumuza devam edeceğiz. Enerjimizi dedikodularla uğraşarak harcamayalım. Bizim gündemimiz daha iyi hizmet, daha güzel hizmet ve ülkemizi aydınlık geleceğe taşımak" şeklinde konuştu.
CHP'nin kalesi İzmir'de partisinin kadın kolları genel kurulunu on binlerce kişinin katılımıyla spor salonunda gerçekleştirdiğine dikkat çeken Milletvekili Hayrettin Çakmak, "Aynı coşkuyu Bursa'da da göstermek için kadın kollarımızın 30 Mart'taki genel kuruluna tüm teşkilatımızı bekliyoruz. Başbakanımızla bu milletin nasıl birlik ve beraberlik içinde olduğunu gösterilim. Bizim gündemimiz halkımıza hizmet. Kapatma davasına takılıp kalmayın. Tarih sayfalarına baktığınızda millete karşı hiçbir karar alınamadığını göreceksiniz. Rahmetli Menderes'in partisini kapattılar, Demirel geldi. Demirel'i kapattılar rahmetli Özal geldi. Bugün eskisi gibi parti kapatmak kolay değil. Bakın tüm dünya tepki gösteriyor. Halkımız nasıl yüzde 35'i, 47'ye yükselttiyse, yerel seçimlerde de 57'ye artıracak ve gerekli cevabı sandıkta verecektir" dedi.
Yıldırım Belediye Başkanı Özgen Keskin de 4 yıldır gerçekleştirdiği hizmetleri anlatırken, Büyükşehir Belediye Başkanı Hikmet Şahin'e ilçesine verdiği önemden dolayı teşekkür etti.

iha
Yayın Tarihi : 16 Mart 2008 Pazar 12:32:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?