7
Mayıs
2024
Salı
BURSA

30 muhasebeci ruhsatlarını teslim aldı

Bursa Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası (BSMMMO) Başkanı Mesut Topçu, düzenlenen törenle 30 meslek mensubuna ruhsatlarını teslim etti. 

Oda hizmet binası konferans salonunda düzenlenen törenle, 2 yıllık çalışma sonunda 30 meslek mensubu ruhsatını aldı. Düzenlenen törende konuşan Oda Başkanı Mesut Topçu, meslek yasasının önemini çok iyi kavramak gerektiğini belirterek, "Meslektaşlarımızı bugünlere getiren ve bir araya toplayan faktör yasamızdır. Meslek yasamız, 50 yıl gecikmeyle yürürlüğe girdi. Kanunun bu kadar gecikmesi, mesleğin gelişimini olumsuz etkiledi. Ancak eksikleri 19 yıl gibi çok kısa bir sürede giderdik. Meslek yasamız çıktığı günden itibaren yasamızda bazı eksiklikler olduğunu ifade ettik. Eksikliklerin giderilmesiyle ilgili en ciddi girişim geçen aylarda oldu. Yasanın 20'yi aşkın maddesi değiştirilerek meclisten geçmiş, oluşabilecek kargaşayı fark eden Cumhurbaşkanımız tarafından yasa meclise geri gönderilmiştir. Yasanın getiriliş biçimi, içeriği bazı sorunlar taşımaktadır. Yasa değişikliği meslek örgütünün görüşü alınmadan hazırlanarak meclise taşınmıştır. Yasa değişikliği içerik yönünden de meslek örgütünde ciddi sıkıntılar sebebiyet verebilecek maddeler içermektedir" dedi. 

Bundan sonra sık sık ruhsat töreni düzenleyeceklerini anlatan Topçu, mayıs aylarında bir yıl içinde ruhsat alan meslektaşlara yönelik kokteyl düzenleyerek, genç meslektaşların tanışıp kaynaşmasını sağlayacaklarını ifade etti.

.
Yayın Tarihi : 14 Haziran 2008 Cumartesi 18:49:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?