7
Mayıs
2024
Salı
BURSA

36 yıllık hakim törenle emekliye ayrıldı

Bursa'da 36 yıllık hakim Mehmet Emin Özkaya, törenle emekliye ayrıldı. 

Meslek hayatının 18 yılını Bursa 4. Asliye Ceza Mahkemesi'nde hakim olarak yürüten 85 yaşındaki Mehmet Emin Özkaya, Adalet Sarayı Konferans Salonu'nda düzenlenen törenle emekliye ayrıldı. Özkaya'yı adliyedeki son gününde meslektaşları yalnız bırakmadı. Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin imzalı teşekkür belgesini Adli Yargı Adalet Komisyonu Başkanı Mustafa Necati Türe'nin elinden alan Özkaya'ya, Başsavcı Ahmet Er de çiçek verdi. 

Adli Yargı Adalet Komisyonu Başkanı Necati Türe, 36 yıl 4 ay 22 gün boyunca adalet camiasına hizmet veren Özkaya'ya emeklilik hayatında başarılar dileyerek, "Buradaki pek çok meslektaşımızın doğum tarihi Özkaya'nın hakimliğe başladığı yıldır. Bunca yıllık hizmet süresi yüzünden Bursa'nın kendisine teşekkür borcu vardır. Tarafsızlığı, dürüstlüğü, herkese eşit mesafede duruşu ve mesleğe olan bağlılığı ile tanınan Özkaya'ya bundan sonraki emeklilik yaşamında sağlık, sıhhat içinde uzun yıllar diliyorum" dedi. 

Özkaya ise konuşması sırasında duygusal anlar yaşandı. Törene katılanlarla tek tek el sıkışıp vedalaşan Özkaya, kendisini yalnız bırakmayan meslektaşlarıyla hatıra fotoğrafı çektirdi. 

Evli ve 1 çocuk babası olan Mehmet Emin Özkaya, 1971 yılında Ankara Hukuk Fakültesi'ni bitirdikten sonra Diyarbakır'da başladığı meslek hayatına sırasıyla Kırşehir, Konya, Kocaeli'de devam etti. Özkaya, 18 yıldır Bursa'da görev yapıyordu.

İHA
Yayın Tarihi : 7 Ekim 2008 Salı 12:36:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?