8
Mayıs
2024
Çarşamba
BURSA

400 bin ton atık kazandırıldı

Yıldırım Belediyesi, geçen yıl başlattığı geri dönüşüm projesi ile 2007 yılında topladığı 50 bin ton dönüşümlü atığı, 2008 yılının ilk yarısında 400 bin tona çıkarttı. 

Yıldırım Belediyesi, sosyal belediyecilik anlaşıyla hazırladığı projelerle, diğer belediyelere örnek olmaya devam ediyor. Perk çok konuda öncü olan Yıldırım Belediyesi, başlattığı "Geri Dönüşüm Projesi" ile bir yandan ülke ekonomisine katkıda bulunurken, diğer yandan çevreyi koruyor. Yıldırım Belediyesi önderliğinde Çevko, Burkasan ve Çekmişoğlu firmalarının da desteğiyle sürdürülen geri dönüşüm projesi ile 2008 yılının başından bu yana kadar 400 bin ton atık toplandı. Geçen yıl 50 bin ton olan bu rakam, 132 bin konutun bilgilendirmesi sonucu 400 bin tona çıkartıldı. 

Yıldırım Belediye Başkanı Özgen Keskin'in, Değirmenönü Mahallesi'nde startını verdiği gezi ile esnaf ve vatandaşlara geri dönüşüm projesi ile ilgili bilgilendirme broşürü ve atıkların toplanması için torbalar dağıtıldı. 

Haftada bir dükkanlarlardan ve evlerden toplanacak olan geri dönüşüm atıkları ile ülke ekonomisine ve doğaya kazandırılacak yararları anlatan Keskin, "Bu proje ile hem belediyemize hem de ülke ekonomisine çok büyük katkımız olacak. Vatandaşlarımıza bugüne kadar göstermiş oldukları ilgiden ötürü teşekkür ediyor, doğal kaynakları koruyabilmek adına başlatığımız bu projeye halkımızın daha da ilgi göstermelerini rica ediyoruz. Amacımız yıl sonuna kadar 1500 ton geri dönüşüm atığı toplamak" diye konuştu. 

İHA
Yayın Tarihi : 27 Ekim 2008 Pazartesi 18:17:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?