8
Mayıs
2024
Çarşamba
BURSA

43 yaşında kimliği oldu

Bursa'nın İnegöl ilçesinde bir şahıs, 43 sonra nüfus cüzdanı çıkarıp, dini nikahla 8 yıldır yaşadığı kadınla resmen evlendi. 

Ağrı'nın Hamur ilçesinden 2000 yılında İnegöl'e bağlı Hamitabat köyüne yerleşen ve 8 yıldır eşi Zübeyde Kaya ile nüfus cüzdanı olmadığı için dini nikah ile yaşayan Mehmet Kaya, köy muhtarı Süleyman Dağ'ın çabalarıyla önce nüfus cüzdanına kavuştu, sonra resmi nikaha imza atarak çifte mutluluk yaşadı. 

Kaya çifti, muhtar Süleyman Dağ'ın elinden evlilik cüzdanlarını aldıktan sonra objektiflere mutluluk pozu verdi. Türkçeyi zor konuşan Mehmet Kaya, "Çok sevinçliyim. Ailem yıllarca kimliksiz yaşamış, ben de aş ve iş için İnegöl'e geldim. Muhtar Süleyman Dağ, kimliğim olmadığı için iş imkanımın zor olduğunu söyledi. Kaymakamlık nezaretinde işlemleri yaptık. Hem kimliğime kavuştum, hem de resmen evlendim" dedi. 

Muhtar Süleyman Dağ ise, çifte köyde geçimlerini sağlamaları için kaymakamlıktan inek ve koyun istediğini belirterek, "Kaymakamımız söz verdi. Önmüzdeki günlerde hayvanları alacağız. Kimseye muhtaç olmadan yaşayacaklar" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 27 Kasım 2008 Perşembe 20:18:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?