7
Mayıs
2024
Salı
BURSA

450 bin öğrenci için ders zili çaldı

Bursa'da 2008-2009 eğitim öğretim yılının başlamasıyla 450 bin öğrenci ders başı yaparken, Vali Şahabettin Harput ve İl Milli Eğitim Müdürü Atilla Gülsar, Dilek Özer İlköğretim Okulu'nda öğrencilerle bir araya gelerek yeni yılın startını verdi. 

Bursa'da 450 bin öğrenci ve yaklaşık 20 bin öğretmen için bugün 2008-2009 eğitim öğretim yılının ilk ders zili çaldı. 

Sabah saatlerinde Atatürk Anıtı'na konulan çelengin ardından Vali Şahabettin Harput ve İl Milli Eğitim Müdürü Atilla Gülsar, Nilüfer Dilek Özer İlköğretim Okulu'nda öğrencilerle bir araya geldi. Halk oyunları ekiplerinin gösterilerinin ardından okunan şiirlerle devam eden programda açılış konuşmasını Okul Müdürü Yücel Öztürk yaptı. İl Milli Eğitim Müdürü Atilla Gülsar ise yeni eğitim öğretim yılına başlamanın heyecanı içerisinde olduklarını belirterek, "Biz ilk öğretimde çocukları hem yüksek öğretime, hem de hayata hazırlıyoruz. Onları başarıya ulaştırmak için elimizden geleni yapacağız. Ancak bu konuda ailelere de büyük iş düşmektedir. Okul ve veliler iş birliği içerisinde olmalı" dedi. 

Bursa Valisi Şahabettin Harput ise 450 bin öğrencinin okula başladığını hatırlatarak, "Bu çocuklar ne kadar sağlam, ne kadar güçlü yetişirse, Atatürk'ün hedef gösterdiği çağdaş medeniyetler seviyesinin üzerine çıkarız. Bu çocuklar öğretmenlere verilen kutsal emanetlerdir. Sevgili öğretmenler, sizler bu çocukları en iyi şekilde işleyerek yetiştirecek ve faydalı bireyler haline getireceksiniz. Velilerimiz de çocuklarının durumlarıyla yakından ilgilenmeli ve öğretmenler ile iş birliği içerisinde olmalısınız" diye konuştu. 

Konuşmaların ardından Vali Harput ve Gülsar, anasınıfı bahçesinin açılışını yaptıktan sonra minik öğrencilerle bir araya geldi. Daha sonra üçüncü sınıf öğrencileriyle buluşan Harput, öğrencilere başarıya ulaşmaları için öğütler verdi. Bu arada Rana Işık adlı öğrenci, İstiklal Marşı'nın 10 kıtasını okuyarak Vali Harput ve diğer davetlilerden büyük alkış aldı. Vali Harput, okulu yaptıran hayırseverler Ulviye-Ziya Özer çiftiyle de bir süre sohbet etti.

İHA
Yayın Tarihi : 8 Eylül 2008 Pazartesi 16:16:20
Güncelleme :8 Eylül 2008 Pazartesi 16:31:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?