7
Mayıs
2024
Salı
BURSA

'464. Erguvan Bayramı' sona erdi

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen '464. Erguvan Bayramı', ‘Gönüllerden Dillere Emir Sultan Hazretleri’ adlı dinletiyle sona erdi. 

Büyükşehir Belediyesi Yerel Gündem 21 Genel Sekreterliği tarafından gerçekleştirilen ‘464. Erguvan Bayramı’ kutlamaları, Bursa’da 3 gün boyunca renkli etkinliklere imzasını attı. 

Resim sergileri, paneller ve konserlerle vatandaşları dostluk ve barış ortamında buluşturan organizasyon, Tayyare Kültür Merkezi’nde yapılan ‘Erguvan’ın Çağrısı’ halk dansları şöleni ve dinletiyle son buldu. Bursa’da faaliyet gösteren 14 halk dansları ekibinin özel gösterilerini vatandaşların beğenisine sunduğu şölenin ardından Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu sanatçıları, ‘Gönüllerden Dillere Emir Sultan Hazretleri’ adlı dinletiyle seyirci karşısına çıktı. Yaklaşık bir saat süren sunumda Türk Musıkisi’nin en güzel eserleri eşliğinde Emir Sultan’ın yaşamını anlatan sanatçılar, vatandaşlardan büyük alkış aldılar. Büyükşehir Belediyesi Yerel Gündem 21 Genel Sekreteri Tahsin Bulut, organizasyona anlamlı bir dinletiyle destek veren Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu adına Bölüm Başkanı Ertan E. Akman’a plaket vererek teşekkür etti. 

‘464. Erguvan Bayramı’ kapsamında izlenime açılan ‘Bursa’da Erguvan’ ve ‘Erguvan’ adlı resim sergileri, 2 Mayıs Cuma gününe kadar Tayyare Kültür Merkezi Cemal Nadir Güler ve Sami Güner sergi salonlarında görülebilecek.

.
Yayın Tarihi : 28 Nisan 2008 Pazartesi 12:08:55
Güncelleme :28 Nisan 2008 Pazartesi 12:11:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?