8
Mayıs
2024
Çarşamba
BURSA

5 çocukla viranede yaşam savaşı

Bursa'nın Orhangazi ilçesine bağlı Çeltikçi köyünde yaşayan 7 kişilik Arslan ailesi, penceresi ve kapısı olmayan viranede hayatta kalma mücadelesi veriyor.

Eskiden inşaatlarda işçilik yaparak geçimini sağlayan ancak daha sonra işsizlik sebebiyle günden güne maddi durumu bozulan Baki Arslan (40), 5 yıldır ilçeye bağlı Çeltikçi köyünde gözlerden uzak, derme çatma, kapısı, penceresi olmayan ve son derece sağlıksız bir ortamda 5 çocuğu ile birlikte hayatta kalma mücadelesi veriyor.

Çoğu zaman komşularından gelen gıdalarla karnını doyuran ailenin durumu yürek burkuyor. Dondurucu soğukta çöplerin arasında yaşayan çocukların ayakkabılarının bile olmadığı dikkat çekiyor.

2 KIZI OKUMAK İSTİYOR
Baki ve Emine çiftinin 5 çocuklarından Meltem, ilköğretim 4. sınıf, Meryem ise ilköğretim 6. sınıf öğrencisi. Ailenin 1,5 yaşında Yunus, 4 yaşında Rabia ve 5 yaşında da Fatih isminde 3 çocuğu daha bulunuyor. Ailenin okula giden 2 kızı, bütün zor şartlara rağmen eğitim hayatlarını sürdürmek istiyor.

Anne Emine Arslan da bugünlerde köydeki bazı vatandaşların zeytinliklerine çalışmaya giderek evine ekmek parası getirme gayreti içinde. Bir yardım eli beklediklerini belirten baba Baki Arslan ise bir işe ihtiyacı olduğunu ve çocuklarını daha sağlıklı ve temiz bir evde büyütmek istediğini dile getirdi.

İHA
Yayın Tarihi : 29 Kasım 2008 Cumartesi 15:17:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?