8
Mayıs
2024
Çarşamba
BURSA

50 metreden uçtu, 45 dakikada kurtarıldı

Bursa'de evinin bahçesiyle uğraşırken, bir anlık dalgınlık sonucu 50 metrelik uçurumdan yuvarlanan kadın, sağlık ve itfaiye ekiplerinin 45 dakikalık uğraşları sonucu kurtarıldı.

Edinilen bilgiye göre, merkez Osmangazi ilçesi Mahallesi Seydinasır Caddesi'nde ikamet eden Safile Kaya (50), akşam saatlerinde bahçesinde çalışmaya başladı.

Bir anlık dalgınlık sonucu 50 metrelik uçurumdan yuvarlanan kadın, dallara takılarak durabildi. Uçurumun karşı tarafında oturanlar vatandaşlar, kadının düştüğünü görüp hemen 112 acil ve polis ekiplerine haber verdi. Kısa sürede olay yerine gelen sağlık, itfaiye ve polis ekiplerinin kadına ulaşabilmesi için vatandaşları küreklerle otları koparıp yol açtı.

Uzun uğraş sonucu ulaşılabilen kadın, urganla sedyeye bağlanarak düştüğü yerden kurtarıldı. Ekiplerin ve vatandaşların zor anlar yaşayarak yukarıya çıkardığı kadın, 45 dakika süren çalışmaların ardından ambulansa alınarak hastaneye kaldırıldı. Yaralı kadının yakınları ve minik torunu gözyaşlarına boğulurken, komşuları tarafından sakileştirildi.

Safile Kaya'nın bahçeyle uğraşırken toprağın göçmesi veya gözünün kararıp dengesini kaybetmesi sonucu 50 metre aşağıya yuvarlanmış olabileceğini söyleyen vatandaşlar, dallara takılan kadının ölümden döndüğünü belirtti.

.
Yayın Tarihi : 18 Mayıs 2008 Pazar 12:15:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?