7
Mayıs
2024
Salı
BURSA

57 bin öğrenciye sağlık taraması

Bursa'da 'sağlıklı yarınlar için sağlıklı nesiller' projesi kapsamında üç merkez ilçede toplam 34 okulda 57 bin öğrenci sağlık taramasından geçirilecek.

Bursa Valiliği, Bursa İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Medical Park Bursa Hastanesi işbirliğiyle düzenlenen 'Sağlıklı yarınlar için sağlıklı nesiller' projesi kapsamında 34 okulda toplam 57 bin ilköğretim öğrencisi sağlık taramasından geçirilecek. Projenin tanıtım toplantısında konuşan İl Milli Eğitim Müdürü Atilla Gülsar, yarınların teminatı çocukların bedensel ve zihinsel sağlığının çok önemli olduğunu belirterek, sosyal sorumluluk bilinci içerisinde herkesin üzerine düşeni yapmasını istedi.

Bir ülkenin geleceğinin doktor ve öğretmenlerin uyumlu çalışmasıyla güzel olabileceğini dile getiren Gülsar, tüm hastanelerin bu tip projeler düzenlemesi gerektiğini ifade etti. Vali Yardımcısı Mehmet Yapıcı ise sosyal bir devlet olan Türkiye'nin güçsüz vatandaşların da sağlık sorunlarını karşılamak zorunda olduğunu anlattı. Sivil toplum kuruluşlarının ve özel sektörün el ele vererek sorumluluk alması gerektiğini vurgulayan Yapıcı, projenin tüm özel sektör kuruluşlarına örnek olmasını diledi.

Medical Park Sağlık Grubu Genel Koordinatörü Reha Özkaya, 1 Ocak ile 30 Haziran tarihleri arasında Osmangazi'de 16, Yıldırım'da 10 ve Nilüfer'de 8 olmak üzere toplam 34 okulda 57 bin öğrencinin göz, diş ve çocuk sağlığı konularında eğitilip, taramadan geçirileceğini kaydetti.

Çocukları hastalıklar konusunda bilinçlendirmeyi hedeflediklerini söyleyen Özkaya, sağlıklı nesillerin yetiştirilmesine katkıda bulunmaya devam edeceklerini belirtti.

iha
Yayın Tarihi : 30 Aralık 2008 Salı 17:25:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?