7
Mayıs
2024
Salı
BURSA

65 yaş üstü hastalara refakatçı hostes

Bursa'da, Şevket Yılmaz Devlet Hastanesi'nde, 65 yaş üstü ve engelli hastalarla özel olarak ilgilenmeleri için hostesler görevlendirildi. 

Şevket Yılmaz Devlet Hastanesi hastalarına verdiği hizmetlere bir yenisini daha ekledi. 65 yaş üstü ve engelli hastalar ile bire bir ilgilenmeleri için hostesler görevlendirildi. İlgili hastalar kapıdan girdikleri anda hostesler tarafından karşılanıyor ve tüm işlemleri hostes refakatinde yapılıyor. Böylece yaşlı ve engelli hastalar muayene ile randevu sırası beklemiyor. 

AK Parti İl Başkan Vekili Cafer Yıldız ile AK Parti Yaşlı ve Özürlüler Komisyonu üyeleri ve İl Sağlık Müdürü İsmail Hakkı Çelik uygulama hakkında bilgi almak için hastaneyi ziyarette bulundu. Uygulama hakkında bilgi veren Şevket Yılmaz Devlet Hastanesi Başhekimi Osman Naci Çelik, projenin diğer hastanelere de örnek olmasını söyledi. Çelik, "511 yatak kapasitesine sahip hastanemiz ilimizin 3'ncü büyük hastanesidir. Hastanemizde her türlü yeniliği uygulamak için çalışıyoruz. Hasta hakları birimi en iyi şekilde görevini yerine getiriyor. Hastanemiz 2007 yılında 1 milyon 12 bin hastaya ayakta poliklinik hizmeti verdik. Hastanemizde 2004'te 9 bin ameliyat gerçekleştirirken, 2007 yılında 29 bin ameliyat yaptık. Aile gibi olduğumuz tüm personelimizle birlikte kaliteli ve en iyi hizmeti vermek için çalışacağız.Yeni projelerimiz de var. İlk olarak laboratuarımızda promatik tüp sistemini hayata geçirmek istiyoruz. Ayrıca yatan hasta odalarımızı daha kaliteli hale getirmek için mini buzdolabı ve lcd televizyonlar yerleştireceğiz" dedi. 

İl Sağlık Müdürü İsmail Hakkı Çelik, uygulamadan memnun olduklarını belirterek, sağlıkta aynı anlayış ve kaliteyi oturtmak istediklerini ifade etti.

İHA
Yayın Tarihi : 12 Şubat 2008 Salı 17:28:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?