7
Mayıs
2024
Salı
BURSA

70 engelliye akülü araba

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Hikmet Şahin, ihtiyaç sahibi 70 engelli vatandaşa akülü araçlarını teslim etti. 

Başkan Şahin, Merinos Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen araçların teslim töreninde yaptığı konuşmada, herkesin bir engelli adayı olduğunu belirterek, hizmetleri bu olgun terbiye çerçevesinde sürdürdüklerinin altını çizdi. Altyapı, kentsel dönüşüm, ulaşım ve çevre yatırımlarının yanı sıra sosyal belediyecilik hizmetleriyle de hoşgörülü bir toplum yapısının oluşmasının oluşumuna da katkı sağladıklarına işaret eden Başkan Şahin, "Yaşamın her alanında engellilerin önündeki engelleri kaldırmak için çalışıyoruz. Bunun için kent içi yol ve yaya kaldırımlarında düzenlemeler yaptık. Bursaray istasyonlarında 16 adet olan asansör sayısını 49'a çıkardık. Heykel'de Atatürk altg eçidinde rampalardan iniş-çıkışları kolaylaştırdık. Belediye hizmet binalarındaki otoparklarda, tabela ve yer düzenlemeleri ve asansör yaptık. Tayyare kültür merkezinde, girişe ve bina içine rampa konuldu. Şehir içindeki 15 kavşakta karşıdan karşıya geçiş için sesli sinyalizasyon sistemi kurduk. Belediyemizin 22 personeline işaret dili eğitimi verildi. Sağlık ve sosyal işler daire başkanlığı yüzde 40 ve üzeri özürlü vatandaşımıza ücretsiz sağlık hizmeti veriyor. BUSMEK kurslarımızdan bugüne kadar 100 engelli vatandaşımız yararlandı. 26 vatandaşımız eğitime devam ediyor. Film festivalimizde engellilere özel gösterimler yapıyoruz. Bunların yanında ihtiyaç sahibi engelli vatandaşlarımıza gıda, eğitim malzemesi, yakacak gibi yardımlarda bulunuyoruz. Bugüne kadar 62 akülü tekerlekli sandalye, 21 manuel tekerlekli sandalye, 4 havalı yastık, 1 ortez ve 1 pkafo alımı gerçekleştirip ihtiyaç sahiplerine verdik. Bugün de 70 adet akülü tekerlekli sandalyeyi ihtiyaç sahibi engelli vatandaşlarımıza teslim edileceğiz. Başta da söylediğim gibi, bizim işimiz hayatı kolaylaştırmak, hayatın önündeki engelleri kaldırmak" diye konuştu. 

Engellilere ve ihtiyaç sahiplerine katkının bu sandalye dağıtımıyla sınırla kalmayacağının altını çizen Başkan Şahin, "Her kimin ne ihtiyacı varsa gelsin. Ben o gün yoktum sandalye alamadım diyen bize gelsin. Borcumuzdur öderiz" dedi. Geçtiğmiiz 5 yılda devrim niteliğinde yatırımların Bursa'da hayata geçirildiğini anlatan Başkan Şahin, şehir dışından gelenlerin her seferinde kentte bir farklılıkla karşılaştığına dikkati çekti. Nasip olursa 2014 yılına kadar Bursalılara layık olduğu hizmeti sunmaya devam edeceğini belirten Başkan Şahin, "Engelliler için de çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Onların karşısına yeni dönemde hayatlarını daha da kolaylaştıracak güzel projelerle çıkacağız. Tüm bunlar sevgi ve heyecanla olur. Bazı siyasiler belediyelerin kömür ya da erzak dağıtımlarından şikayetçiler. Tabii ki dağıtacağız. Mağdurun, ihtiyaç sahibinin yanında belediyeler olacak" şeklinde konuştu. 

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Hikmet Şahin'e, engellilere verdiği destekten dolayı teşekkür eden Engelliler Birliği Başkanı Recep Şahin, "Büyükşehir Belediyesi bir yıldan fazla zamandır mahalle mahalle dolaşıp ihtiyacı olanlara akülü arabalarını, erzaklarını dağıtıyor. Bunlardan kimsenin haberi olmuyor. Çünkü bu hayır işidir. Hikmet Şahin'in kapısı ihtiyaç sahiplerine her zaman açıktır. Kim kapısını çalarsa ihtiyacını karşılar. Bu hizmetlerin karşısında engelimizden utanacak neyimiz var. Büyükşehir Belediyesi önümüzdeki tüm engelleri kaldırmak için çalışırken biz niye utanalım" diye konuştu. 

Yerel Gündem 21 Engelliler Meclisi Başkanı İbrahim Sönmez de Başkan Şahin'e, kentte engellilerin hayatını kolaylaştıran yatırımlara verdiği özenden dolayı minnettar olduklarını kaydetti. 

Bursa Milletvekili Sedat Kızılcıklı da, AK Parti Hükümeti'nin göreve gelirken ilk olarak önce insan felsefesini belirlediğini hatırlatarak, 2002 yılından bu yana AK Parti'li Hükümetlerin ve belediyelerin bu amaç uğrunda çalıştığının altını çizdi. Özellikle çıkarılan yasalar ile engellilere bakış açısının değiştirildiğine dikkati çeken Kızılcıklı, yasaların birçok kurum ve belediyeye engellilerle ilgili önemli sorumluluklar yüklediğini bildirdi. 

Engelli ailelerinin en çok kendileri öldükten sonra çocuklarının nasıl yaşayacaklarından korktuklarını anlatan Kızılcıklı, "AK Parti Hükümeti bu meseleyi çıkardığı yasa ile çözdü. Bugün 200 bin engelli vatandaşımıza 406 milyon maaş ödeniyor. Ayrıca özel rehabilitasyon merkezlerinden sosyal güvencesi olan engelli vatandaşlarımız faydalanabilir. 18 yaşın altındaki bütün çocuklar ise tüm sağlık kurumlarından ücretsiz faydalanıyor" dedi. 

Birisi Bursa'da olmak üzere Türkiye'de 14 tane yatılı Sevgi Evi kurulduğuna işaret eden Kızılcıklı, "Belirli bir kampus içerisinde 4 odalı bir daireden oluşan evlerde her odada 3 engelli çocuğumuz kalacak. Çocuklarımızın eğitim dahil her türlü ihtiyaçları devlet tarafından karşılanacak. Anne babaları olmadığında artık onlara devletin şefkatli elleri sahip çıkacak" diye konuştu. 

Konuşmaların ardından, Başkan Şahin, Kızılcıklı ve beraberindekileri, ihtiyaç sahibi engellilere tek tek araçlarını teslim etti.

İHA
Yayın Tarihi : 2 Aralık 2008 Salı 14:34:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?