7
Mayıs
2024
Salı
BURSA

8 aylık bebeğin ölümü anneyi yıktı

Bursa'da evinde fenalaştıktan sonra kaldırıldığı polikinlikte hayatını kaybeden 8 aylık Asya'nın ölümü üzerine savcılık soruşturma başlattı. 25 yaşındaki anne, minik kızının ölümüyle yıkılırken, babanın ise askerde olduğu öğrenildi. 

Edinilen bilgiye göre, Alemdar Mahallesi Vatan Sokak'ta yaşayan Aytaç - Seda Demir çiftinin 8 aylık bebekleri Asya Hayat Demir, 25 Kasım tarihinde fenalaşınca annesi tarafından mahallede bulunan bir polikinliğe götürüldü. Burada kontrol edilen küçük Asya, oksijen verildikten sonra hastaneye sevk edildi. Burada bir süre tedavi gören küçük Asya, ishal ve soğuk havale teşhisinin ardından tedavi gördükten sonra, taburcu edildi. 

Dün gece saat 22.30 sıralarında yeniden fenalaşan küçük Asya, annesi Seda Demir tarafından Alemdar Mahallesi'ndeki polikinliğine kaldırıldı. Ancak küçük çocuğun hastaneye getirildiği sırada yolda hayatını kaybettiği öğrenildi. 

Küçük çocuğun ölüm haberi üzerine polikinliğe giden Savcılık, Demir ailesinin evinde de inceleme yaptı. Küçük Asya'nın cansız bedeni otopsi yapılmak üzere yakınlarının kucağında Adli Tıp Kurumuna kaldırılırken savcılık ve polis olayla alakalı soruşturma başlattı. 

Diğer yandan 8 aylık kızının ölüm haberini duyan genç anne Seda Demir sinir krizleri geçirdi. Yakınları tarafından sakinleştirilmeye çalışılan genç kadının feryadı yürekleri parçaladı. Yeğeninin ölümünden doktorları sorumlu tutan Cemal Demir, suçluların cezalandırılması için hukuk mücadelesi başlatacaklarını söyledi. 

Demir ailesini ve yakınlarını hüzne boğan olay sonrasında, minik Asya'nın cansız bedenini kucakta evlerine geri götürüldü. Asya'nın babası Aytaç Demir'in ise Tunceli'de asker olduğu öğrenildi.

İHA
Yayın Tarihi : 28 Kasım 2008 Cuma 14:17:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?