8
Mayıs
2024
Çarşamba
BURSA

80'lik dede gençlere taş çıkardı

2008 Avrupa Futbol Şampiyonası A Grubu'nda St. Jakob Park Stadı'nda oynanan maçta İsviçre'yi uzatma dakikalarında dize getiren A Milliler, Bursa'da vatandaşları sokağa döktü. 

Torunlarıyla birlikte bayrakları kapıp, galibiyet sevincini kutlamaya çıkan 80'lik Hasan dede, gençlere taş çıkardı. St. Jakob Park Stadı'nda yağmur altında oynana maçın uzatma dakikalarında gelen A Millilerin golü, kafe ve çay bahçelerinde maçı izleyen Bursalıları çılgına döndürdü. Maçın bitiş düdüğünün ardından çok sayıda vatandaş, Türk bayraklarını kapıp Heykel Meydanı'na akın etti. Atatürk Anıtı önünde toplanan kalabalık, sık sık İstiklal Marşı okuyarak, birlik beraberlik görüntüsü oluşturdu. Galibiyet sevincine bir de davul-zurna eklenince Heykel Meydanı tam bir cümbüş alanına döndü. Maytaplar eşliğinde yapılan sevinç gösterilerinin yaşandığı alandaki en ilgi çekici taraftar ise Türk bayrağına sarınmış 80 yaşındaki Hasan Çalışır oldu. 

Torunlarıyla birlikte bayrakları kapıp, galibiyeti kutlamak için Heykel önüne
gelen Hasan dede, bir anda diğer taraftarların maskotu haline geldi. Bastonuna ve ak sakalına aldırış etmeden marşlar söyleyip tezahüratlar yapan Hasan dedeyi omuzlarına almak isteyen taraftarlar, Hasan dedenin ellerini öptü. Vatandaşlar araçlarıyla Heykel Caddesi'ni trafiğe kapatıp, uzun kuyruklar oluşturdu. Polis, sıkışan trafiği açmak için müdahale etti. Kutlamalar, geç saatlere kadar devam ederken, herhangi bir olumsuzluk yaşanmadı.

.
Yayın Tarihi : 12 Haziran 2008 Perşembe 10:48:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?