7
Mayıs
2024
Salı
BURSA

9 kilogram patlayıcı ele geçirildi

Bursa'nın İnegöl ilçesinde jandarma tarafından "Zena" isimli köpekle gerçekleştirilen operasyonda, Diyarbakır'dan gelen bir mini kargo tipi kamyonetin zulalarında 9 kilogram patlayıcı ve 2 kilogram bilye ile silah ve düzeneği ele geçirildi. Ele geçirilen malzemelerin Diyarbakır'daki patlamayla eş zamanlı olarak kentin kalabalık ya da önemli merkezlerinde patlatılma ihtimali üzerinde duruluyor. 

Bir istihbaratı değerlendiren İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, F.G. yönetiminde İnegöl'den Bursa'ya seyir halindeki 21 DU 093 plakalı Doblo marka aracı benzin istasyonunda durdurdu. Bölücü örgüt tarafından büyük şehirlerde bombalama eylemlerinde kullanılmak üzere gönderildiği değerlendirilen patlayıcılar, düzenek ve kumanda ile silah aracın arka döşemesinde zulalanmış halde Zena isimli köpek tarafından tespit edildi. Olay yerine hemen uzman bomba ekibi sevk edilerek, bombalar etkisiz hale getirildi. 

Yapılan araştırmada 4 kilogram 130 gram C 3 plastik patlayıcı, 2 kilogram 580 gram C 4 plastik patlayıcı, 2 kilogram 100 gram TNT, 2 kilogram parça tesirini arttırmak için kullanılan bilye ele geçirildi. Ayrıca 1 adet Kalaşnikof piyade tüfeği, 8 adet el bombası, çok sayıda fişek ve el bombası fünyesi ele geçirildi. 

Gözaltına alınan sürücü F.G.'nin bağlantılarının tespit edilmeye çalışıldığı, savcılığın bir gün ek gözetim süresi vereceği öğrenildi. Ele geçirilen malzemelerle birlikte pilleri takılı halde 2 adet uzaktan komutalı patlayıcı düzeneği de ele geçirildi. 

Öte yandan ele geçen malzemelerin hedefinin neresi olduğu konusunda araştırmaların sürdüğü ifade edildi. Yakalanan zanlının bağlantılarının araştırıldığı, zanlının yarın adliyeye sevk edilebileceği öğrenildi.

İHA
Yayın Tarihi : 4 Ocak 2008 Cuma 15:57:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?