7
Mayıs
2024
Salı
BURSA

9 kişilik çete çökertildi

Bursa'da bir işadamının vurulmasıyla ortaya çıkan 9 kişilik suç çetesi, düzenlenen "Rant 16" operasyonuyla çökertildi. 

Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü Organize Suçlar Büro Amirliği'nden yapılan açıklamaya göre, Bursa'nın Nilüfer ilçesi Beşevler Mahallesi'nde 1 yıl önce meydana gelen olayda, iş makinesi imalatı yapan C.T. (28) bacağından tek kurşunla vuruldu. Polis, tetikçi Kenan T.'yi (22) olay yerinden kaçarken yakalarken, C.T. hastaneye kaldırıldı. Tetikçi Kenan T., poliste ve mahkemede verdiği ifadede, iş adamını kız arkadaşını rahatsız ettiği için vurduğunu söyledi. C.T. bu kişiyi tanımadığını söylerken tetikçi Kenan T., 6 ay cezaevinde yattıktan sonra tahliye oldu. Bunun üzerine vurulan iş adamı C.T., tetikçi Kenan T.'nin ilişkide olduğu kişileri araştırmaya başladı. C.T., kendisini vuran Kenan T.'nin iki oğlunun, cinayetten cezaevinde yatan "Gardiyan" lakaplı Ali Ç.'nin adamı olduğunu, ticari anlaşmazlığa düştüğü eski ortağı tarafından vurdurulduğunu öğrendi. 

Polis, C.T.'nin verdiği ifadeler doğrultusunda operasyon için düğmeye bastı. Operasyonda Gardiyan lakaplı Ali Ç., sağ kolu Hikmet B. (34), Sadık Ş. (40), Alaattin A. (39), İsa E. (41), Esat K. (45), Hüseyin Ö. (36) ve tetikçi Kenan T., gözaltına alındı. Tetikçi Kenan T., ifadesinde, iş adamı C.T.'yi tanımadığını söyleyerek, "Ali Ç.'in sağ kolu Hikmet B. bana gelerek, bu kişiyi 40 bin YTL karşılığında vurmamı istedi. Ben de, 'Para istemem, bana bir restoran alarak iş kurun' dedim. Cezaevinden çıktıktan
sonra satılık restoranlara bakıyorduk, polis tarafından gözaltına alındım" dedi. 

Gözaltına alınan 9 zanlı çete kurmak, kurulan çete ile işyeri kurşunlama, adam yaralama ve gasp yapmak, değerli evrak yağmacılığı suçundan" adliyeye sevk edildi.

İHA
Yayın Tarihi : 9 Temmuz 2008 Çarşamba 14:52:34
Güncelleme :9 Temmuz 2008 Çarşamba 14:56:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?