8
Mayıs
2024
Çarşamba
BURSA

AB Bilgi Bürosu'ndan edebiyat paneli

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) bünyesinde faaliyet gösteren AB Bilgi Bürosu tarafından organize edilen 'Yazmak, yaşamak, Türkiye'de, Avrupa'da' konulu panelde, ünlü yazarlar üniversite öğrencileriyle bir araya geldi. 

AB ile üyelik müzakereleri süreci devam eden Türkiye'de toplumun tüm kesimlerinde AB-Türkiye ilişkileri ile ilgili bilgi ve bilinç düzeyinin artırılması, güçlendirilmesi ve şeffaflık kazanması kapsamında BTSO'da "Yazmak, yaşamak, Türkiye'de, Avrupa'da' temalı panel gerçekleştirildi. BTSO Genel Sekreteri Nihat Balkan, organizasyon için Bursa'ya gelen gençlere teşekkür etti. Annesinin öyküleriyle büyüdüğünü belirten Yazar Ahmet Ümit, "1980 yılında ülkemize çok büyük bir kötülük yapıldı. Türkiye hala bu anayasa ile uğraşıyor. Bu anayasa AB'ye girmemizde büyük bir engeldir" dedi. 

Rodos doğumlu Yazar Hakan Günday ise mutsuzluğun daha çok ses getirdiğini belirterek, "Eğer hayatınız karanlıktan ibaretse, mideniz bulanıyorsa, siz daha gösterişli bir hayat yaşamalısınız. Doğmak, ağlamak, sizden önce kurulan herşey ve size giydirilen tüm giysilerle aranız bir kez bozulursa, hep karanlıkta kalırsınız. Bu insanların daha çok soruları oluyor ve ilerlemek ancak rahatsızlıklarla olur" diye konuştu. 

Bursa AB Bilgi Bürosu tarafından başta Uludağ Üniversitesi olmak üzere Çukurova, Mersin, Kocaeli, Gaziantep, Pamukkale, İstanbul, Dumlupınar, Muğla, 19 Mayıs, Hitit, Ankara, Isparta, Marmara, Osmangazi, Erciyes, YTÜ İzmir, Çanakkale, C.Bayar ve Dumlupınar üniversitelerinden yaklaşık 800 öğrencinin katılımıyla gerçekleştirilen panel, yazarların imza töreni ve müzik dinletisi eşliğindeki kokteylle sona erdi.

İHA
Yayın Tarihi : 1 Kasım 2008 Cumartesi 18:17:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?