8
Mayıs
2024
Çarşamba
BURSA

AB müsteşarlarından valiye ziyaret

Avrupa Birliği'ne üye ülkelerin ticaret ve ekonomi müsteşarlarından oluşan heyet, Vali Şahabettin Harput'u ziyaret ederek, Bursa hakkında bilgi aldı.

Fransa Büyükelçiliği Ekonomi ve Ticaret Müsteşarı Jean-Maurice Verboıs Başkanlığı'nda Avrupa Birliği ülkelerinin ekonomi ve ticaret müsteşarlarından oluşan 23 kişilik heyet Vali Şahabettin Harput'u ziyaret etti.

Türkiye'nin AB sürecini ve Bursa'da yaşanan ekonomik gelişmelerin değerlendirildiği toplantıda Vali Harput, Bursa'nın AB'ye üye ülkelerin şehirlerinden farkı olmadığını dile getirdi. Bursa'nın hızla gelişen ve kalkınan bir şehir olduğunu vurgulayan Harput, sahip olduğu zenginliklerin tüm insanlığının hizmetine sunulması için AB ülkeleri ile birlikte hareket etmek istediklerini belirtti.

Bursa'yı ziyaret etmekten duydukları memnuniyeti dile getiren Fransa Büyükelçiliği Ekonomi ve Ticaret Müsteşarı Jean-Maurice Verboıs ise "Bursa'yı ziyaret etmemizin iki sebebi var. Bunlardan ilki AB ülkelerinin güçlü firmaları bu bölgeye büyük yatırımlar yaptı. İkinci olarak ise Bursa ve çevresinin ekonomik alanda önemli potansiyel barındırdığını biliyoruz. Gelip bu bölgeyi yakından görmek istedik. Böylelikle kentle ilgili bilgilerimiz daha fazla olacak" diye konuştu.

Toplantıda Vali Harput, AB temsilcilerine Bursa'nın tarihi, ekonomik ve kültürel yönlerini anlattı.

iha
Yayın Tarihi : 10 Kasım 2008 Pazartesi 20:27:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?