7
Mayıs
2024
Salı
BURSA

Acile, ‘Öldüren ihmal’ suç duyurusu

BURSA'da rahatsızlanan kalp hastası 46 yaşındaki Gülşen Coşkun'un ambulansla kaldırıldığı hastanede yaşamını yitirmesinin ardından eşi Hüseyin Coşkun ihmal iddiasıyla savcılığa suç duyurusunda bulundu.

Coşkun, 5 dakika mesadafedeki eve 20 dakikada gelen ambulansta, eşinin duran kalbinin yeniden çalıştırılması için kullanılmak istenen defibrilatör cihazının bozuk olduğunu öne sürdü.

Merkez Osmangazi İlçesi Hüdavendigar Mahallesi Kanal Caddesi Çatal Sokak’ta oturan Gülşen Coşkun’un, 3 ay önce tıkanan kalp damarı anjiyo ile açıldı. Dün gece saat 23.00 sıralarında rahatsızlanan Coşkun’un ailesi 112 Acil Servis’i arayarak ambulans istedi. Ambulans ile Kalp Ritim Hastanesi’ne kaldırılan 3 çocuk annesi Gülşen Coşkun, doktorların tüm müdahalesine rağmen kurtarılamadı.

KALP CİHAZI ÇALIŞMADIĞI İDDİASI

Çağrılan ambulansın 5 dakika mesafedeki eve 20 dakikada geldiğini söyleyen Gülşen Coşkun'un eşi Hüseyin Coşkun, ambulansta bulunan ve duran kalbin çalıştırılmasında kullanılan defibrilatör cihazının da bozuk olduğunu öne sürdü. Gülşen Coşkun’un kalbinin suni tenefüs ile çalıştırıldıktan sonra hastaneye getirildiğini öne süren Hüseyin Coşkun, Cumhuriyet Savcılığı’na suç duyurusunda bulundu.

SAĞLIK MÜDÜRÜ SUÇLAMALARI YALANLADI

Sağlık Müdürü İsmail Hakkı Çelik, 112 ekibinin geç kalmasının söz konusu olmadığını savundu. Olay yerine giden Ambulansın Çekirge noktadan hareket ettiğini belirten Sağlık Müdürü Çelik, “Çekirge nokta en yoğun birimlerimizin başında geliyor. İddia edildiği gibi ambulansta olması gereken defibrilatör cihazının çalışmaması mümkün değil. Hasta gerekli hayati müdahalelerinin ardından hastaneye canlı olarak ulaştırılmıştır. Çalışmadığı iddia edilen cihaz, bilirkişi tarafından incelenmesi ve rapor hazırlanması için bölge depoya gönderildi” dedi.

Ailenin şikayetçi olması sonucu Gülşen Coşkun’un ölümüyle ilgili soruşturmaya Bursa Cumhuriyet Savcılığı’nca başlandı. Kesin ölüm nedeni belirlenmesi için Coşkun’un cesedi, otopsi yapılmak üzere Adli Tıp Kurumu morguna kaldırıldı.

Hürriyet
Yayın Tarihi : 11 Kasım 2008 Salı 18:58:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?