8
Mayıs
2024
Çarşamba
BURSA

Acılı babadan evladına son görev

Balıkesir'in Bandırma ilçesindeki bir benzin istasyonunda mola veren taraftarlar arasında çıkan kavgada pompalı tüfekle öldürülen 21 yaşındaki Özgür Soylu'nun cenazesi, Bursa'daki otopsinin ardından ailesine teslim edildi.

Oğlunun tabutuna sarılarak gözyaşı döken acılı baba, "Oğlum spor terörüne kurban gitti. Bana söz vermişti, maçtan sonra gelecekti" diyerek feryat etti. Edinilen bilgiye göre, Beko Basketbol Ligi'nde dün oynanan Banvit-Pınar Karşıyaka maçına otobüsle giden Karşıyakalı bir grup taraftar ile Balıkesir girişindeki bir benzinlik istasyonunun marketinde kavga çıktı.

30 taraftar ile 5 benzinlik görevlisinin gözaltına alındığı, 2 kişinin de yaralandığı olaylarda pompalı tüfekle öldürülen Özgür Soylu'nun cenazesi, otopsi için Bursa Adli Tıp Kurumu'na gönderildi. Oğlunun cenazesi için Bursa'ya gelen baba Sabri Soylu, Adli Tıp çıkışında evladının tabutuna sarılarak gözyaşı döktü.

Oğlunu spor terörüne kurban verdiğini gözyaşlarıyla anlatan baba Sabri Soylu, "Doyamadan gitti çocuğum. Karşıyakaspor-Diyarbakırspor maçı pazar günü oynansaydı, oğlum gitmeyecekti. Tek erkek çocuğumdu. Hayat doluydu. Karıncayı bile incitmezdi. Herkes onu çok seviyordu. Yalova Üniversitesi Spor Akademisi'ni kazanmıştı" diye konuştu.

Okul arkadaşları ve taraftarlar da cenazenin ailesine teslimi sırasında gözyaşlarına hakim olamadı. Oğlunun tabutuna sarılan baba, "Hani söz vermiştin? Maçı izleyip gelecektin?" diye feryat etti. Özgür Soylu'nun cenazesi İzmir'e gönderildi.

İHA
Yayın Tarihi : 17 Kasım 2008 Pazartesi 17:15:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?