7
Mayıs
2024
Salı
BURSA

Afet konutları teslim ediliyor

İnegöl'e bağlı 17 köyde heyelan tehlikesi altında bulunan 501 vatandaş için iki grup halinde inşa edilen afet konutlarından birinci grupta yer alan 268 evin yakında hak sahiplerine teslim edilmeye başlandı. 

Müteahhidin sorumluluğunu yerine getirmediği, konutların mutfak dolaplarını ve tezgahlarını yapmadığı gibi şikayetleri değerlendiren Süle köyünün muhtarı Ali Çiçek, inşaatlara 2005 yılında başlayan ilk müteahhidin işi bıraktığını, onun ardından yeni müteahhit Fatih Doğan'ın işi üstlenip yürüttüğünü söyledi. Çiçek, müteahhit Fatih Doğan ile herhangi bir meseleleri olmadığını, konutların bir kısmının anahtarlarının hak sahiplerine teslim edildiğini söyledi. Yapılan şartname doğrultusunda pres kapı yerine Amerikan kapı, ağaç doğrama yerine PVC doğrama yapılması için konut başına 2 bin 500 YTL ödeme yapılması gerektiğine dikkat çeken Ali Çiçek, "Bahçekaya ve Süle köyündeki hak sahipleri olarak biz üzerimize düşen bu görevi yerine getirip, müteahhide 2 bin 500'er YTL ödeme yaptık. Esen ve Çayyaka köyündeki hak sahiplerinin bir kısmı ödemelerini tam anlamıyla yerine getirmediler. Ödemelerini yerine getiren hak sahiplerine müteahhit anahtar teslimini yaptı. Yapılacak çevre düzenlemesi sonucunda gidip evlerimize yerleşeceğiz. Herhangi bir mesele yok. Evlerimiz istediğimiz gibi yapıldı. Emeği geçenlere teşekkürlerimizi sunuyoruz" dedi. 

Söz konusu 4 köydeki hak sahiplerine ait toplam 268 adet konutun inşaat çalışmalarını yürüten Fatih Doğan da, söylentilerin aksine şu anda 36 personelle konutlarda çalışmaların normal şekilde devam ettiğini söyledi. İşlerinin başında olduklarını, bir yere gitmediklerini ifade eden Fatih Doğan, hatta 15 gün sonra Ankara'da Afet İşleri Genel Müdürlüğü tarafından yapılacak olan, 268 konutun çevre düzenlemesi ile ilgili ihaleye gireceklerini bildirdi.

İHA
Yayın Tarihi : 13 Ağustos 2008 Çarşamba 17:16:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?