7
Mayıs
2024
Salı
BURSA

Ahu Köksel'in filografi sergisi açıldı

Bursa'nın Yenişehir ilçesinde ilk defa bir filografi sergisi açıldı.

Yerel Gündem 21'in organizasyonuyla filografi sanatçısı Ahu Köksel'in hazırladığı filografi sergisi eski itfaiye binasında açıldı. Sergiyi açan Kaymakam Azmi Çelik ve Belediye Başkanı Bülent Hamdi Cingil, eserler hakkında bilgi aldı.

Cingil, Ahu Köksel'in Yenişehirli olduğunu belirterek, "Yaptığı ürünleri Ynişehirlilerle paylaşmak istemiş, kendisini tebrik ediyorum. Yenişehir'de bir ilk oldu. Bu sanat dalı ile ilçe halkımızı buluşturmaktan mutluyum" dedi.

Sergiyi gezenlere filografi sanatı hakkında bilgi veren Ahu Köksel, çivilerin arasından tellerin geçirilmesi ile objelere estetik görününüm kazandırılması işlemi olan filografide, belli örgü teknikleri kullanılarak hat yazıları, simetrik desenler, amblemler, çiçekler ve çizgi film karakterleri yapıldığını söyledi.

Köksel, "Çıkış yeri Ortadoğu olarak bilinen sanat, tüm dünyada yapılıyor. Ancak Türkiye'de bazı okullardaki dersler ile hapishanelerdeki ufak çaplı çalışmalar dışında ne bir eğitim ne de bir üretim alanı var. Herkes için hobi olma özelliğinin yanında dünyadan kopararak adeta terapi olurcasına insana kattığı yarar da söz konusudur. Engelli kişileri düşününce özellikle ellerini kullanamayanları, sanki bu sanat sadece uzuvlarını kullananlara hitap ediyormuş sanılabilir. Ama İstanbul İSMEK bünyesinde çeşitli engelli merkezlerinde verilen kurslarda görülmüştür ki ellerini kullanamayan kişilerde dahi iyileşme yönünde olumlu sonuçlar alınmıştır" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 19 Aralık 2008 Cuma 13:54:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?