7
Mayıs
2024
Salı
BURSA

Aile hekimliği baharda başlıyor

İl Sağlık Müdürü İsmail Hakkı Çelik, Bursa'nın aile hekimliğini hakettiğini belirterek, 2009 baharında uygulamanın başlayacağını söyledi. 

Bursa'da başlayan aile hekimliği sürecinde 1. aşama uyum eğitimlerinin resmi açılışı yapıldı. Kervansaray Termal Otel'de düzenlenen programda İl Sağlık Müdürü İsmail Hakkı Çelik, sistem hakkında bilgi verdi. Bir ülkenin gelişmişliğinin en önemli göstergelerinden birinin de sağlık hizmetlerinin kalitesi olduğunu ifade eden Çelik, "Son dönemde sağlıkta ciddi bir yapılanmanın oluşma ihtiyacı ortaya çıktı. Biz Türkiye'de sağlığı hep defansta karşıladık ve çok gol yedik. Aile hekimliğinin hedefi kitlelere daha iyi hizmet vermektir. İlk olarak Düzce'de başlayan aile hekimliği sisteminin Bursa'da da uygulamaya konması için şubat ayında eğitimlere başlandı. 

1. aşama uyum eğitimi sonunda 655 kişi eğitim almış olacak. Toplam bin 750 hekim bu eğitimlerden geçirilecek ve aile hekimliği 2009 Mart-Nisan ayları gibi Bursa'da da uygulamaya başlanacak. Biz yaptığımız çalışmalar doğrultusunda halkımızı dijital kayıt altına aldık. Artık Bursa aile hekimliğini hak ediyor. Bu sisteme geçildiğinde hiçbir hekimimiz yer ve araç gereç sıkıntısı çekmeyecek" dedi. 

Bursa Valisi Şahabettin Harput ise Türkiye'de sağlığın yıllardır tartışıldığını belirterek, "Türkiye'de nüfus ve hekim sayısını karşılaştırdığımız da ortadaki dengesizliği görüyoruz. Sağlığa gereken yatırımların yapılamaması hizmeti alanı da vereni de memnun etmiyor. Bu sistemin uygulanması için aktörlerinin gerekli bilgiye sahip olması lazım. Hizmet iyi anlaşılır ve bilinir ise alan da veren de memnun olur. Ülkemizde insanlar 2 ve 3 basamağa direk gidiyor. 1. basamak sağlık hizmetlerinden neden yararlanılmıyor? Bu iyi irdelenmeli. İlk kademeye insanlarımızın neden güveni yok? Bu konular iyi araştırılmalı. Bu sistem oturuncaya kadar elbette sıkıntılar olacak. Sizlerde sıkıntı çekeceksiniz ama oturduğunda hizmeti alan da veren de rahat edecek. Bizler her zaman sizin yanınızdayız" diye konuştu. 

Aile Hekimliği Uzmanı Dr. Olgun Göktaş'ta sisteme geçiş hakkında detaylı bilgi verdi.

İHA
Yayın Tarihi : 18 Eylül 2008 Perşembe 13:49:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?