8
Mayıs
2024
Çarşamba
BURSA

Akçalar deresi ıslah ediliyor

Büyükşehir Belediye Başkanı Hikmet Şahin, hedeflerinin Bursa’yı havası, suyu ve çevresi temiz bir şehir yapmak olduğunu söyledi. 

Büyükşehir Belediyesi, Yıldırım İlçesi’nde 6 mahallede her yağışlı havada su baskınlarına sebep olan ve etrafa kötü koku yayan Akçalar deresinin ıslahına başladı. Büyükşehir Belediye Başkanı Hikmet Şahin, 4,5 yıldır gerçekleştirdikleri yatırımları Avrupa Birliği standartlarının çerçevesinde yaptıklarını belirterek, “Hedefimiz, Bursa'yı, insanların yaşamaktan mutluluk duydukları bir kent haline getirmek ve gelecek nesillere havası, suyu ve çevresi temiz bir şehir bırakmak” dedi. 

Çevre kirliliğinin insan kaynaklı olduğunu hatırlatan Şahin, “Çevremiz sadece belediyelerin çalışmalarıyla korunmuyor. Bu konuda tüm vatandaşlarımıza görevler düşüyor. Bugün yaşadığımız çevre sorunlarından dolayı nasıl geçmişi suçluyorsak, gelecek nesillere karşı sorumluluğumuzu bilmeliyiz” diye konuştu. 

Göreve geldikleri günden bu yana Bursa’nın yıllardır yaşanan altyapı sorunlarına el attıklarını ifade eden Şahin, “Akçalar Deresi’nin üst ve alt kısmı yapılmıştı. Orta kısımdaki çalışmalara da bugün başlıyoruz. Bu çalışmalar sayesinde deremiz vatandaşlarımızın da kontrolsüzce attığı çöplerden korunacak ve çevre kirliliği önlenmiş olacak” dedi. Bursa’da çevre kirliliğinin önlenmesi için gereken tüm tedbirlerin alındığını kaydeden Şahin, Merinos ile Kültürpark’ta yapılan çalışmalar neticesinde de kentin yeşil alan miktarının da arttırılacağına işaret etti. Selçukbey Mahallesi kanal boyunda da 800 metrelik taban iyileştirmesi yapıldığını bildiren Şahin, “Akçalar Deresi ıslah çalışması yılsonunda tamamlanacak. Yine Yıldırım’daki Karınca Deresi’nde yaptığımız ıslah çalışmaları da yüzde 90 seviyesine ulaştı” şeklinde konuştu. 

Bursa’nın imza atılan tüm yatırımları hak ettiğini belirten Şahin, “Bir insanın gerçek zenginliği o kişinin bu dünyada yaptığı işlerdir. Hedefimiz, vatandaşlarımıza yaşanabilir bir Bursa bırakmaktır. Havası, suyu ve çevresiyle geleceğimize yaşanabilir bir Bursa bırakmayı arzuluyoruz. İnsanların sağlıklı ve verimli bir hayat yaşamaya hakları vardır. Hemşehrilerimize bu haklarını teslim etmek için durmadan çalışacağız” şeklinde konuştu. 

Yıldırım Belediye Başkanı Özgen Keskin ise Bursa’nın kalkınması için yerelden genele tüm yöneticilerin el ele vererek çalıştığını söyledi. Keskin, “Yıldırım makus talihini, Başkan Şahin, başta olmak üzere milletvekillerinin hizmetleri ile yenmektedir” diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 20 Ağustos 2008 Çarşamba 12:36:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?