8
Mayıs
2024
Çarşamba
BURSA

Akıl almaz dolandırıcılık

Bursa'da sattıkları eski fabrikayı kendilerininmiş gibi gösterip, haciz yoluyla 350 bin YTL'lik iplik kaldırdıkları iddia edilen 2 kardeş ile olaya karıştığı öne sürülen bir yediemin gözaltına alındı. 

Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre, "dolandırıcılık" suçundan kaydı bulunan K.F. (40) ve Z.F. (29) sahibi oldukları tekstil fabrikasını 2 yıl önce Kenan C. ve İsmail G.'ye sattı. 

İsmail G.'nin de bu fabrikayı İbrahim A.'ya sattığı öğrenildi. Yanındaki fabrikasıyla yeni aldığı tekstil fabrikasını birleştiren İbrahim A., 4. katı tamamen kapatarak, kendisine özel bir bölüm oluşturdu. 

İddiaya göre, Osman C.'ye 350 bin YTL borçluymuş gibi gözüken 2 kardeş, eski fabrikalarının kendilerine ait olduğunu belirtti. Prosedür gereği alacağını tahsil için icraya başvuran alacaklı Osman C., kendilerinin olduğunu ileri sürdükleri iki kardeşin fabrikasına hacze gitti. İcra müdürlüğü ekipleri de kaldırdığı 350 bin YTL'lik kumaşı yediemin Abdullah S.'ye teslim etti. 

Öte yandan, yedieminin elindeki iplikleri satmaya çalıştığı istihbaratı üzerine mali polis harekete geçti. Hiçbir şeyden habersiz malları haczedilen iş adamı İsmail G. zanlılardan şikayetçi olurken, iki eski fabrikatör ile kendilerine yardım ettiği öne sürülen yediemin A.S. (47) gözaltına alındı. Ayrıca hiçbir iş yapmamasına rağmen 350 bin YTL'lik alacaklı gösterilen Osman C.'nin de ifadesine başvuran polis, 3 şüpheliyi adliyeye sevk etti. 

Haksız yere malları haczedilen işadamına ipliklerinin bir kısmı iade edilirken, şüpheliler olayla ilgili savcılıkta ifade veriyor.

İHA
Yayın Tarihi : 28 Ağustos 2008 Perşembe 14:04:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?