7
Mayıs
2024
Salı
BURSA

Akıma kapılan 8 inek telef oldu

Bursa'nın Gürsu ilçesinde bir ahırda fırtına sebebiyle elektrik akımına kapılan 8 büyükbaş hayvan telef oldu.

Edinilen bilgiye göre, dün gece saat 23.30 sıralarında meydana gelen fırtına sebebiyle kopan elektrik kablosu, Kurtuluş Mahallesi İsabey Caddesi'ndeki bir ahırda elektrik çarpmasına sebep oldu.

Akıma kapılan 8 büyükbaş hayvan telef olurken, ahırdaki 15'i küçükbaş, 20'si de büyükbaş toplam 35 hayvanın ölmesi ise kablonun baltayla kesilmesi sonucu engellendi. 15 gün önce kopan kablolara tüm uyarılarına rağmen yetkililerin hiçbir müdahalede bulunmadığını iddia eden besici TEDAŞ'ı suçlarken, polis olayla ilgili soruşturma başlattı.

Hayvanları telef olan Ahmet Bayrak (62) yaklaşık olarak 30 bin YTL zararının olduğunu belirtirken, "15 gün önce fırtına sırasında meydana gelen patlama sebebiyle iki elektrik teli aşınmıştı. Durumu TEDAŞ'a bildirerek ekip göndermelerini istedik. Gerekçe olarak büyüyen ağaçların kısa devreye neden olduğunu söylediler. Kabloların tamiri için defalarca aramamıza rağmen kimse aldırış etmedi. 15 gün boyunca ekipler gelmedi. Dün geceki fırtınada aşınmış kablolar koparak bizim ahıra giden kablonun üzerine bindi. Ve topraklanmadan ahıra elektrik gitti" dedi.

Ahıra geldiklerinde gördükleri manzara karşısında şok olduğunu belirten Bayrak, "Oğlum hemen kabloyu baltayla keserek akımı durdurdu. Belki biz gelmesek diğer hayvanlarımız da akıma kapılacaktı. O anda orada insan da olabilirdi. Yaklaşık olarak 30 bin YTL zararım var. Bundan TEDAŞ sorumludur. Zamanında ihbarımızı değerlendirseler bu olmazdı" iddiasında bulundu.

Uludağ Elektrik Dağıtım Gürsu İlçe Müdürlüğü Elektrik Baş Teknisyeni Sebahattin Özkan ise bu yönde kendilerine 15 gün önce ulaşmış bir ihbarın olmadığını ifade ederek, "Vatandaşımız ihbar ettiğini söylüyor fakat biz son 1 ay içindeki tüm kayıtlarımızı yeniden gözden geçirdik. Böyle bir ihbar yok" dedi.

Polis, 8 büyükbaş hayvanın telef olduğu ahırda incelemelerde bulunurken, olayla alakalı soruşturma başlatıldı. Telef olan hayvanlar da Yıldırım Belediyesi'nden gelen ekipler tarafından alındı.

iha
Yayın Tarihi : 4 Ekim 2008 Cumartesi 19:28:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?