8
Mayıs
2024
Çarşamba
BURSA

Akkuş istatistik verilerini açıkladı

Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Güney Marmara Bölgesel Yürütme Kurulu Başkanı Mehmet Akkuş, kış turizminin gözde mekanı olan Uludağ'ın meselelerinin halli için Bursa Valiliği tarafından oluşturulan kurulun toplantısında, otopark ve tuvalet sıkıntısının çözüldüğünü söyledi. 

TÜRSAB Güney Marmara Bölgesel Yürütme Kurulu Başkanı Mehmet Akkuş, düzenlediği toplantısıyla Bursa'nın Ramazan Bayramı'na ilişkin istatistik verilerini açıkladı. Bursa'nın turizmde hep geri planda kaldığını ve üstünün örtüldüğünü belirten Mehmet Akkuş, şehrin bir türlü hak ettiği payı alamadığını dile getirdi. Bu yüzden Valiliğin harekete geçerek tüm yerel yöneticilerin de katılımıyla 15 günde bir toplantı düzenleyeceğini ifade eden Akkuş, "Bursa hep İstanbul'un gölgesinde kaldı. Bu açığın giderilmesi için Valilik tarafından oluşturulan özel kurul, 15 günde bir toplanarak Uludağ'ın sıkıntıların ele alacak. Son yapılan toplantıda otopark ve tuvalet sıkıntısı büyük ölçüde halledildi. Birinci bölgenin de ikinci bölge gibi revize edilmesine karar verildi" dedi. 

İDO'nun gelmesiyle turizmin biraz da olsa canlandığını kaydeden Akkuş, İDO'nun sefer sayısını artırması gerektiğini de dile getirdi. Bursa'daki termal, sağlık, kış turizminin yeteri kadar tanıtılamadığını da söyleyen Mehmet Akkuş, "Bu yüzden Ramazan Bayramı tatilinde Bursa'daki otellerin doluluk oranı yüzde 45 seviyelerinde kaldı. Bayramı turizm açısından çok iyi değerlendiremedik. Ülkenin güneyinde ise doluluk oranı yüzde 95'e ulaştı. 2008 yılı Ocak ayından Ağustos ayının sonuda kadar Bursa'ya 223 bin yerli, 70 bin yabancı olmak üzere toplam 293 bin turist geldi. 
Rusya'nın turist potansiyelinin yüzde 30'unu kışın Uludağ'a çekmeyi başarıyoruz. Yaz ayların da da bunun sadece yüzde 10'unu şehrimize çeksek bize yeter. Bursa'da turizm aralık, ocak, şubat ve mart aylarında yükseliyor. Nisan ayından itibaren turist sayısında düşüş yaşanıyor. Oysa Bursa'da 12 ay turizmin canlı olması gerekir. Valimiz Şahabbettin Harput da bu konuya önem veriyor" diye konuştu. 

Bursa'nın turizm potansiyelini ön plana çıkarmak için çalıştıklarını vurgulayan Akkuş, gelişmiş sanayiyi göz önüne alarak sanayi ticaret turizmini başlatacaklarını dile getirdi. 15 yıl önce Bursa'nın tarım ve turizm kenti olduğunu, şimdi ise sanayi kenti olduğunu hatırlatan Akkuş, "Türkiye'de ilk defa sanayi ticaret turizmini ön plana çıkardık. Bu konuya Vali ve Büyükşehir Belediye Başkanı da sıcak bakıyor. Genel Başkanımız da inanç turizmi gibi sanayi turizminin de Bursa'da yapılabileceğini dile getirdi. Bursa'daki sanayi firmalarının yüzde 80'i yabancı ortaklıdır. Bunların herbirinin yabancı ortakları çalışmalar için şehrimize geliyor. Bunların taşımacılığını seyahat acentaları olarak kayıt altında yapabilirsek sanayi turizminin de gelişimini sağlarız. Bursa'nın sanayi turizmi pthfımsşdls yüzde 60 civarındadır. Bu potasiyeli kullanmak için de projelerimizi hazırlıyoruz" şeklinde konuştu. 

"BURSASPOR'UN BAŞARISI ŞEHRE OLAN İLGİYİ DE ARTIRACAKTIR" 

Bursaspor'un yükselen başarı grafiğinın de şehrin tanıtımı için çok önemli olduğunu belirten Mehmet Akkuş, "Bursaspor'un en ufak başarısı Bursa'ya olan ilgiyi artıracaktır ve turist sayısını mutlaka yükseltecektir. Bu yüzden maçlarda Bursa'nın, Uludağ'ın tanıtımı için girişimlerde bulunabiliriz. Bursaspor yönetimiyle bir araya gelerek fikir alışverişinde bulunacağız. 15-20 sene önceki gibi Bursa, Uludağ ve teleferij her yerde anlatılabilir. Öte yandan Antalya bölgesi yıl boyu bin 200 takımı 5 kuruş para almadan ağırlamış. Otel sahipleri antreman ve maç görüntülerinden gelir elde etmiş. Bu tür bir çalışma Bursa'da da kesinlikle yapılmalıdır. Bu sene tüm sıkıntılar çözülemez ama otopark, su soru çözülürse önümüzdeki sene futbol sahaları için bir çalışma yapılabilir. Valimiz de Uludağ'a büyük önem veriyor. Çok sayıda takımı şehrimizde ağırlamak da istiyorsak konaklama ihtiyaçlarını da karşılayabilmeliyiz. Ne yazık ki Uludağ ve Bursa'daki otellerin toplam yatak sayısı, Antalya'daki bir otelde bulunuyor" dedi. 

Atatürk Kongre Kültür Merkezi'nin açılmasıyla Bursa'ya bir Bursa daha katacağını da dile getiren Mehmet Akkuş, otellerin çok yeterli olmadığını, Bursa'ya acil olarak butik otellerin yapılması gerektiğini söyledi. Havaalanı konusunda da Bursa'nın sıkıntıları bulunduğunu kaydeden Akkuş, Balkan ülkelerine, Altalya'ya ve Kıbrıs'a uçuşların yapılması için girişimde bulunduklarını, Bursa'da çok sayıda Balkan göçmeni bulunduğu için önceliği Balkan ülkelerine vereceklerini kaydetti.

İHA
Yayın Tarihi : 9 Ekim 2008 Perşembe 20:35:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?