7
Mayıs
2024
Salı
BURSA

AKP 3 ilçede adaylarını belirledi

Adalet ve Kalkınma Partisi Bursa İl Başkanı Sedat Yalçın, Mustafakemalpaşa, Karacabey ve Keles ilçelerinde gayri resmi olarak adaylarının kesinleştiğini açıkladı.

As Tv'de "Bursa'da Neler Oluyor" programında Mustafakemalpaşa'da Sadi Kurtulan, Karacabey'de Ak Parti'ye yeni transfer olan eski Başkan Ergun Koç ve Keles'te mevcut başkan Mustafa Bektaş'ın gayri resmi olarak Ak Parti'nin kesinleşen adayları olduğunu söyledi.

Bursa'da büyükşehir adayının belli olmasından sonra başkan adayının da görüşleri alınarak merkez ilçe belediyelerinin adaylarının şekilleneceğini belirten Yalçın, "Ak Parti iktirarında belediyelere çok büyük kaynak kullandırıldı. 30-40 yıldır hizmet yapılmayan ilçelerde önemli hizmetler olmasının ardından çok büyük mali kaynak oluşturulması vardır. Yapılan hizmetlerin birlikte, teşkilatın da tam desteğini alarak olması lazım. Teşkilat o başkanın sorumluluğunu da alıyor. Halkla, teşkilatla iletişimi başkanın iyi kurması gerekiyor. Hizmette, iletişimde eksikler varsa o başkanın şahsına aittir. Bazı başkanlar değişebilir. Biz halkın talebine bakacağız" diye konuştu.

Seçimlerde Nilüfer, Mudanya ve Gemlik ilçesinde büyük bir hareketlilik yaşanacağına temas eden Sedat Yalçın, bu ilçelerdeki adaylarımızın Ak Parti'nin üzerinde oy alabilecek performansları olması gerektiğine dikkat çekti. Yalçın, "Nilüfer'de geçen seçimde parti olarak bizim oylarımız öndeydi. Ancak adayların da iyi olması gerekiyor. Vatandaşlarımız mahalli seçimlerde oy verirken, günlük hayatına etki eden bir karara imza atıyor. Genel seçimde siyasi düşüncesini oylayabilir. Ama yerelde öyle değil. Nilüfer'de yaşayan vatandaşlarımız başta olmak üzere seçmenler bunu iyi düşünmelidir. Başkan Bozbey sosyal, halkla ilişkileri iyi bir başkanımız. Ancak Nilüfer hak ettiği hizmeti alamıyor. Nilüfer'in daha çok hizmet alması, bazı bölgelerde merkezin de desteği ile daha iyi olacak" dedi.

Bir soru üzerine Bursa'da yeni merkez ilçe kurulmasının halen mümkün olabildiğine işaret eden Yalçın, "Osmangazi ilçemiz 800 bin nüfusu ile Türkiye'nin en büyük 5 ilçesi arasında yer alıyor. Bu ilçemizde hizmetlerin daha iyi verilebilmesi için Emek, Hürriyet, Yunuseli bölgesinde bir ilçe daha kurulabilir. Ancak İzmir Yolu'nda küçük beldelerin birleştirilerek bir ilçe kurulması şu anda verimli olmaz" diye görüş bildirdi.
Öte yandan Ak Parti Bursa milletvekillerinin Osmangazi'de yeni bir ilçe kurulması için şimdiye kadar hiçbir teşebbüsü olmaması dikkat çekiyor.

İHA
Yayın Tarihi : 24 Aralık 2008 Çarşamba 18:42:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?