7
Mayıs
2024
Salı
BURSA

AKP Siyaset Akademisi başlıyor

AK Parti tarafından Türkiye genelindeki 40 ilde gerçekleştirilen 'Siyaset Akademisi Yerel Yönetimler Programı'nın üçüncü dönemi Bursa'da 6 Ekim'de başlayacak.

AK Parti Bursa İl Başkanı Sedat Yalçın, geçtiğimiz iki dönemde başarıyla uygulanan programın son kez yapılacağını belirtti. Yerel seçimler öncesinde meclis üyeliklerini düşünenler için üçüncü dönem 'Siyaset Akademisi'nin son viraj olduğuna vurgu yapan Yalçın, "Programımız 6 Ekim'de başlayıp 20 Aralık'a kadar sürecek. 10 hafta olarak planlanan dersler örnek belediyecilik uygulamaları, yerel yönetimler mevzuatı ve kişisel gelişim olarak üç bölümde uygulanacak. Daha önce kırk ilde düzenlenen program bu dönemde sadece büyük illerde gerçekleştirilecek" dedi.

Üçüncü dönem Siyaset Akademisi Yerel Yönetimler Programı'nın bu kez Nilüfer ilçesinde yapılacağını aktaran Başkan Yalçın, özellikle il genel meclisi üyelikleri seçiminde önemli bir kriter haline gelen programın son fırsat olduğunu dile getirdi.

Çalışmanın Nilüfer Basın Kültür Sarayı'nda gerçekleştirileceğini sözlerine ekleyen Yalçın, siyasete katkı yapmak isteyen herkesi bu akademiye beklediklerini anlattı. Programın özellikle bayanlar açısından önemli olduğunu söyleyen Başkan Yalçın, "AK belediyeciliği kurumsal hale getirmek istiyoruz. Bireylere bilgi birikimi ve araştırma yetkisi kazandıracağız. Geçtiğimiz iki dönemde Türkiye genelinde 10 bin kişiye ulaşıldı. Hedefimiz 15 bin kişiye ulaşmak. Geçtiğimiz dönemde dersler çok iyi geçti. İlk kez yapılması sebebiyle merak uyandırdı. Özellikle bayanlar yoğun ilgi gösterdi. Yapılan iki sınavda da ilk üçü bayanlar paylaştı. Güzel bir çalışma oldu. Siyasi bir ortamda farklı sosyal statülerden insanlar bir araya gelerek irade ortaya koyuyor. Siyasete girmek isteyenlere ilk kez böyle bir kriter konuldu. Bilimsel bir çalışma yapıldı" diye konuştu.

3'ncü dönem siyaset akademisinin Nilüfer'de yapılmasının sebebi hakkında da açıklamalarda bulunan Yalçın, "İlk iki dönemi Yıldırım'da yaptık. Kentin Doğu bölgesindeki vatandaşlarımız için büyük kolaylık oldu. Nilüfer'de yapmamızın amacı şehrin batı bölgesindeki vatandaşlarımızın ilgisini çekmektir. Ayrıca Nilüfer bu tür faaliyetlere daha açık" şeklinde konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 4 Ekim 2008 Cumartesi 18:05:05
Güncelleme :4 Ekim 2008 Cumartesi 18:09:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Tunay Gürsel IP: 213.43.53.xxx Tarih : 12.10.2008 12:54:37

Siyaset Akademisinde incelenen Belediyecilik Mevzuatı ve diğer konular kadar mühim olan bir nokta ; Çevre Mevzuatı açısından Yeni TCK 'nın 181-182-183-184 maddelerini tatbikatının yerel Yönetimi çok ilgilendirdiğidir. Ancak bu konuya hiç değinilmediğini ve eksik bırakıldığını müşahade ediyorum. Konu ile ilğili olarak 30- 40 dakikalık bir power point hazırlığımız mevcuttur. yararlanılması amacı ile bilgilerinize sunmak istiyoruz. Saygılarımla Av. Tunay Gürsel İstanbul Çevre Konseyi Federasyonu Genel Başkanı www.istcef.org gsm.0532 212 45 40