8
Mayıs
2024
Çarşamba
BURSA

AKP'den ilginç teklif

Bursa'da kapatılan 9 belde belediyesinin başkanlarıyla bir araya gelen AK Parti Bursa İl Başkanı Sedat Yalçın, merkez ilçelerde meclis üyeliği teklifinde bulundu.

Anayasa Mahkemesi kararına istinaden Bursa'da kapatılan 20 beldenin belediye başkanı karara tepki gösterirken, AK Parti İl Başkanlığı partiye mensup belde belediyelerinin başkanları ile değerlendirme yapmak için bir araya geldi. Almira Otel'de yapılan yemekli toplantıya İl Başkanı Sedat Yalçın, Başkan Yardımcısı Cafer Yıldız, Teşkilat Başkanı Murat Demir ile AK Partili 9 belde başkanı katıldı.

Kapatılan belde belediyelerinin başkanlarına açıkta kalmamaları için merkez ilçelerde meclis üyeliği teklifinde bulunan Yalçın, "Şartlar gerektirmediği halde bu karardan maalesef Bursa da etkilendi. Kapatılan belde belediyelerinin başkanlarının o bölgelerdeki kanaat önderleri olduklarının parti olarak farkındayız. Bu sebeple başkanlarımızla bölgelerindeki yatırım ihtiyaçları, halkın ihtiyaçları ve yerel seçimlerle ilgili işbirliği içerisinde olacağız. Bilgi ve birikimlerinden AK Parti olarak
yararlanacağız" dedi.

Kapatılan belde belediyelerinin başkanlarına büyükşehir ve merkez ilçelerde il genel meclisi üyeliği ve başkan yardımcılığı görevlerinin verilebileceğini anlatan Yalçın, "Siyasetçi kolay yetişmiyor. Bu arkadaşlarımızın da emeklerinin boşa gitmemesi gerekiyor. Başkanlarımız her yörenin ve ilçenin şartlarına göre her kademede görev alacak" diye konuştu.

Öte yandan kendilerine yapılan meclis üyeliği teklifine temkinli yaklaşarak herhangi bir açıklama yapmaktan kaçınan belde belediye başkanlarının, mevcut ilçelerde belediye başkan adayı olmak istedikleri öne sürüldü.

iha
Yayın Tarihi : 19 Kasım 2008 Çarşamba 16:16:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?