7
Mayıs
2024
Salı
BURSA

AKP'li kadınlardan ‘hitabet yarışması’

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Genel Merkez Kadın Kolları, partiye üye olan bütün kadınların katılabileceği ‘hitabet yarışması’ başlattı. 

Türkiye genelinde düzenlenecek yarışma ile kadınlara siyasi nutuk, üslup ve temel iletişim becerilerini kazandırmak ve onları siyasette daha görünür kılmak amaçlanıyor. Yarışma sonucunda seçilecek olan hitabeler, kadın kolları teşkilatlarının salon ve meydan toplantılarında kullanılacak. Kadınların siyaset alanında daha faal hale getirilmesini hedefleyen AK Parti, yarışmanın konuların başlıklarını da, günümüzde kanayan bir yara olarak karşımıza çıkan, aile, kadın erkek eşitsizliği, küreselleşme ve çevre olarak belirledi. 

AK Parti’ye üye bayanların katılabilecekleri ve en az lise mezunu olma şartının aranacağı yarışma hakkında bilgiler veren AK Parti Bursa Kadın Kolları Başkanı Tülin Erkal Kara, 13-24 Ekim tarihleri arasında Bursa İl Başkanlığı’ndan alınacak formlar ile başvuru yapılabileceğini söyledi. 

Bursa’dan yarışmaya büyük ilgi olmasını beklediklerini vurgulayan Kara, belirlenen konular çerçevesinde hazırlanan sunumların 10 dakikalık süre içerisinde yapılacağını aktardı. 

belirlenen 13-24 Ekim tarihleri arasında yapılan başvuruların, 27 Ekim-5 Aralık tarihleri arasında il bazında elemelerinin gerçekleştirileceğini açıklayan Kara, Bursa’daki elemelerin ise 15 Kasım’da yapılacağını kaydetti. 

Türkiye’nin bütün illerinde yapılacak elemelerin ardından, birinci olanlara Ankara’da 5 gün sürecek bir eğitim verileceğini söyleyen Kara, “Eğitimlerin hemen ardından yarı final yapılacak ve final için yarışacak olan 12 kişi belirlenecek. 28 Aralık tarihinde ‘Türkiye derecelerinin’ belirleneceği yarışmada birinci olana 3 bin YTL ödül verilecek. İkinciye 2 bin YTL, üçüncü olana ise bin YTL para ödülünün verileceği yarışmada, iki de mansiyon ödülü bulunuyor. Birinciliği kazanacak olan bayan yarışmacımız ödülünü sayın Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın elinden alacak.” dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 16 Ekim 2008 Perşembe 13:38:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?