8
Mayıs
2024
Çarşamba
BURSA

AKP'li vekilin zor anları

BURSA'da Romanlar'ın ağırlıkta yaşadığı mahallede Roman Derneği açıldı.

Roman kızlar davul-zurna eşliğinde AKP Bursa Milletvekili olan emekli imam Ali Kul'un önünde göbek attılar. Roman kızların göbek dansından gözlerini kaçırmaya çalışan Kul, görüntülenince zor durumda kaldı.

Yıldırım İlçesi Hacivat Mahallesi'nde kurulan, ‘Bursa Roman Kültürünü Araştırma, Geliştirme, Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği' törenle hizmete girdi. Törene, Sarı Camii imamlığından emekli olduktan sonra AKP'den milletvekili seçilen Ali Kul, Yıldırım Belediyesi Başkanı AKP'li Özgen Keskin, davetliler ve mahalle sakinleri katıldı.

Milletvekili Ali Kul, “Bugüne kadar Romanlar arasında hiç anarşist yetişmemiştir. Bundan sonra da yetişmeyecektir. Siz bu ülkenin öteleyemediği bir gerçeğisiniz” dedi.

Açılış töreninde, Roman genç kızlar, 8 yaşındaki Salim Yelegen'in çaldığı klarnet, 10 yaşındaki Erdem Toparlar'ın ise davulu eşliğinde protokol üyelerinin önünde karşılıklı olarak göbek attı. AKP milletvekili Ali Kul, genç kızların yerine davul ve klarnet çalan çocuklara bakıp yanındakilerle konuştu. 

Hürriyet
Yayın Tarihi : 12 Ekim 2008 Pazar 17:25:04
Güncelleme :12 Ekim 2008 Pazar 17:31:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?