8
Mayıs
2024
Çarşamba
BURSA

Akülü araba baba oğula ayak olacak

Bursa'nın Mustafakemalpaşa ilçesine bağlı Ocaklı köyünde 19 yıldır felçli babası Süleyman Sakin'e bakan Naci Sakin, kendisi de rahatsızlanarak yürüyemez oldu. 

Doktorların "Kabullenmekten başka çaresi yok" dedikleri MS hastalığına yakalanan 2 çocuk babası Naci Sakin, 80 yaşındaki felçli babası Süleyman Sakin'e bakabilmek şöyle dursun, artık ayağa bile kalkamıyor. 2 yıl evveline kadar çevre köylerde biçerdöver kullanarak geçimini sağlayan 40 yaşındaki Naci Sakin, hem kendisi hem babasının kullanacağı bir sakat arabası istiyor. 

Ocaklı köyü muhtarı Kemal Aydın, "Beyindeki sinir sisteminden kaynaklanan ve çaresi olmayan MS hastalığına yakalanan Sakin'e 'Mustafakemalpaşa Sosyal Yardımlaşma Vakfı'ndan aylık ancak 100 YTL bağlatabildim. Sakin ailesine acilen el uzatılması lazım" dedi. 

Gücü ve kuvveti her geçen gün biraz daha düşen Naci Sakin, her 2 ayda bir ilçe Devlet Hastanesi'nde 15 gün yatarak kendisine bağlanan serumlarla gıda alıyor. Şu anda köy halkının yardımlarıyla yaşayan Sakin ailesi, kendilerine uzanacak bir yardım eli bekliyor.

İHA
Yayın Tarihi : 24 Eylül 2008 Çarşamba 14:35:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?