7
Mayıs
2024
Salı
BURSA

Akülü araba yeniden hayata bağladı

Bursa Büyükşehir Belediyesi, kas (nöromüsküler) hastası olan Selahattin Öztürk’ün hayallerini gerçeğe döndürdü.

Kas erime hastalığı sebebiyle 6 yıldır yürüyemeyen 31 yaşındaki Selahattin Öztürk, Büyükşehir Belediyesi’nin aldığı akülü araba yeniden hayata bağlandı.

Büyükşehir Belediye Başkanı Hikmet Şahin’in eşi Neriman Şahin ve BUSKİ Genel Müdürü İsmail Hakkı Çetinavcı’nın eşi Fatma Çetinavcı, Büyükşehir Belediyesi Basın Danışmanı Cennet Cankılıç, Öztürk ailesini ziyaret ederek Selahattin Öztürk’e akülü araba armağan etti.

Öztürk, “Altı yıldır evdeyim, dışarı çıkamıyordum. Adeta hayattan kopmuştum. Büyükşehir Belediyesinin desteği yeniden hayata bağlandım... Bu akülü araba sayesinde ayağım yerden kesilecek ve istediğim gibi gezebileceğim. Çok mutluyum” dedi.

Anne Şenay Öztürk de eşi Mehmet Öztürk’ün seyyar satıcılık ile evin geçimini sağlamaya çalıştığını belirterek, “5 çocuğumuz var. Selahattin’in 20 yaşındaki kardeşi İsmail de kas hastası. Ancak o şu an yürüyebiliyor. Selahattin için çok üzülüyordum. Büyükşehir Belediyesi sayesinde oğlum dışarı çıkıp gezebilecek ve daha rahat yaşayabilecek” diye konuştu.

Büyükşehir Belediye Başkanı Hikmet Şahin’in eşi Neriman Şahin ise gazetede okudukları bir haber üzerine Öztürk ailesini tanıdıklarını belirtti. Selahattin’in hayatını bir nebze de olsa kolaylaştırabilmenin mutluluğunu yaşadıklarını belirten Şahin, “6 yıldır 12 metrekarelik odada yaşayan Selahattin Öztürk’ün durumu bizleri çok etkiledi. Verdiğimiz akülü araba onu eski sağlığına kavuşturmaz belki ama dışarıya çıkıp arkadaşlarıyla buluşmasına, istediği gibi hareket etmesine ve en önemlisi hayata yeniden bağlanmasına, destek olacağını düşündük” dedi.

iha
Yayın Tarihi : 13 Kasım 2008 Perşembe 14:59:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?