7
Mayıs
2024
Salı
BURSA

AKUT TIR'ı Bursa'da

Deprem bilincini aşılamak için "İletişim Hayattır, Geleceğimizi Birlikte Kurtaralım" sloganıyla il il dolaşan gezici eğitim merkezi haline dönüştürülmüş AKUT tırı Bursa'da öğrencilerin akınına uğradı. 

Deprem bilincinin aşılanması için başlatılan eğitim seferberliği kapsamında 81 ili dolaşacak olan AKUT tırı, 76'ıncı durağı olan Bursa'ya ulaştı. 

Gezici eğitim merkezi haline dönüştürülen tır, Kent Meydanı'nda ziyaretçi akınına uğradı. Yüzlerce vatandaşa, deprem öncesi, sırası ve sonrasında yapılması gerekenlerin yer aldığı kitapçıklardan dağıtıldı. Gruplar halinde tırı gezen öğrencilere AKUT görevlileri deprem semineri verdi. Tır içindeki resim sergisini gezen çocuklar, tanınmış 21 ayrı sanatçının deprem uyarı filmlerini izledi. Engelli öğrenciler dahil yüzlerce kişinin büyük bir keyifle gezdiği tıra ilköğretim okulu öğrencilerinin büyük ilgi göstermesi herkesin yüzünü güldürdü. Eğlenerek öğrenmenin keyfini yaşayan minik öğrencilere AKUT'un 13 yıllık birikimi aktarıldı. Öğle saatlerinde başlayan etkinliklerin akşama kadar süreceği ve akşam saatlerinde izleyicilerin de katılabileceği "Bunlar Onlar" adlı tiyatro oyununun sahneleneceği belirtildi. 

Ülkenin yüzde 95'inin deprem riski taşıdığını ifade eden AKUT Halkla İlişkiler Direktörü, ünlü oyuncu Melih Çardak, "Yerleşim merkezlerinin, dolayısıyla nüfusun çoğunluğunun deprem bölgesinde bulunması, çarpık yapılaşma, toplumun bu konuda yeterli bilince ve bilgiye sahip olmaması ülkemizde meydana gelen depremlerde can ve mal kaybının büyük boyutlarda olmasına sebep olmaktadır. Bu doğrultuda toplumsal bilinci arttırmak ve muhtemel bir depremden en az zararla kurtulmak için kişinin deprem eğitimi alması çok önemlidir. Bu kapsamda eğitim merkezi haline dönüştürülen tırımız 20 kişilik ekiple birlikte, 130 gün boyunca 81 ili dolaşacaktır. 76. durağımız olan Bursa'daki 2 günlük programa yaşlısından gencine tüm halkımız davetlidir. Şu ana kadar tırımızı ziyaret eden kişi sayısı 2 milyonu geçmiştir" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 17 Ekim 2008 Cuma 17:55:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?