7
Mayıs
2024
Salı
BURSA

Alanyurt İnegöl'e bağlandı

İnegöl Belediye Meclisi'nin, Alanyurt beldesinin ilçeye bağlanması yönündeki talebi, İçişleri Bakanlığı tarafından kabul edildi.

Kararın Resmi Gazete'de yayınlanmasıyla Alayurt resmen İnegöl ilçesinin bir mahallesi oldu.

Alanyurt beldesinin İnegöl ilçesine bağlanması için Belediye Meclisi'nde bir komisyon oluşturulmuş ve 2007 yılının mayıs ayında rapor meclise sunulmuştu. Rapor, yapılan oylama ile kabul edilmiş, Bursa Valiliği kanalıyla da İçişleri Bakanlığı'na gönderilmişti.

Bakanlık meclis kararını kabul ederek Danıştay'ın görüşünü almıştı. Danıştay 1. Dairesi dosyayla ilgili İnegöl Belediyesi'nden bağlanma gerekçe talebinde bulunmuş, belediye de hazırladığı ayrıntılı bir raporu 25 Eylül tarihinde Danıştay'a göndermişti. Yerel seçimleri dikkate alan Danıştay, 1 Ocak'ta başlayacak seçim takvimine kadar görüşünü İçişleri Bakanlığı'na da bildirdi. Kararın Resmi Gazete'de yayınlanmasıyla Alanyurt resmen İnegöl ilçesinin bir mahallesi oldu.

Alınan kararın İnegöl'ün geleceği ve Alanyurt'un geleceği açısından çok önemli olduğunu belirten Belediye Başkanı Alinur Aktaş, belde halkının yüzde 75'inin İnegöl'e bağlanmak yönünde fikir beyan ettiğini, İnegöl ile iç içe giren Alanyurt'un da ilçeye bağlanması gereksiniminin karşılanmış olduğunu ifade etti.

Belediye Başkan Yardımcısı Yusuf Şen ise Alanyurt ile İnegöl arasındaki sınırın tamamen kaldığını ifade ederek, halkın da ihtiyaçlarının giderilmesi için kararın olduğunu vurguladı.

İHA
Yayın Tarihi : 24 Aralık 2008 Çarşamba 21:09:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
VaroL IP: 78.176.201.xxx Tarih : 24.12.2008 23:17:13

ne diyek ya hayırlısı olsunn