7
Mayıs
2024
Salı
BURSA

'Alışveriş İçin En Güzel Gün Bugün'

Dünyayı sarsan ekonomik krize karşı piyasaları hareketlendirmek amacıyla düzenlenen 'Alışveriş İçin En Güzel Gün Bugün' kampanyası, İstanbul'un ardından Bursa'da da başlatıldı. 

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) tarafından Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin desteği ile başlatılan kampanya ile ilgili Kapalı Çarşı'da düzenlenen törene; Vali Şahabettin Harput, Büyükşehir Belediye Başkanı Hikmet Şahin, Bursa Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Arif Tak, Ticaret Borsası ve alışveriş merkezlerinin temsilcileri katıldı. Açılışta konuşan BSTO Başkanı Celal Sönmez, moral bozukluğuna meydan verilmemesi gerektiğini vurguladı. 

Sönmez, "Durgunluğa karşı toplumdaki motivasyonu artırmaya yönelik bu kampanya, esnafa moral verecektir. Kampanyaya tüm tarihi çarşılar ve alışveriş merkezleri birlikte katılıyor. Yaşadığımız kriz yurt dışı kaynaklı bir kriz. Ancak bize de etkilerini görüyoruz. Bu nedenle dayanışma, birlik ve beraberlik, ortak akıl etrafında birleşme ve aynı gemide olma ruhunu hissettirmek, ortak bir hedefe birlikte odaklanmak için kampanyayı başlattık. Bu kampanyayı çok önemli bir fırsat ve belki moralsizliğe karşı bir meydan okuma olarak algılıyor ve kısa sürede tüm ülkeye yayılması öngörülen kampanyaya katılan ikinci şehir oluyoruz. Amacımız piyasadaki durgunluğu kırmak, duran çarkları yeniden harekete geçirmek. 'Bursa Çarşılarında Alışveriş İçin En Güzel Gün Bugün' kampanyamıza tüm alışveriş merkezleri katılıyor. İç piyasadaki durgunluğu aşmak niyetindeyiz" dedi. 

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Hikmet Şahin ise esnafın morale ihtiyacı olduğunu, kampanya ile alışverişin hareketleneceğini söyledi. Tasarrufla krize önlem alınamayacağını, piyasanın hareketlenmesiyle krizin etkilerinin daha aza indirgeneceğini belirten Vali Şahabettin Harput da Türk milletinin tarihte çok büyük olaylarla karşılaşmasına rağmen hepsinden zaferle çıkmasını bildiğini vurguladı. 

Konuşmaların ardından Vali Harput, BTSO Başkanı Sönmez, Büyükşehir Belediye Başkanı Şahin ve beraberindeki protokol, kapalı çarşı esnafını ziyaret edip alışveriş yaparak kampanyayı resmen başlattı. Sönmez, ilk girilen dükkandan eşine kolye alırken, Belediye Başkanı Şahin ve Vali Harput da eşlerine birer çanta aldı. Ürünleri indirimli alan protokol üyeleri, gazetecilere, "Sakın fiyatları yayınlamayın, eşlerimize rezil olmayalım" diye espri yaptı. 

31 Aralık'a kadar sürecek olan kampanya kapsamında, esnafın büyük indirime gideceği belirtildi.

İHA
Yayın Tarihi : 1 Aralık 2008 Pazartesi 15:49:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?