7
Mayıs
2024
Salı
BURSA

Alkollü şahıslar terör estirdi

Bursa'nın İnegöl ilçesinde alkol aldıktan sonra bir kahvehaneye kurşun yağdıran, ardından kuruyemişçiyi gasp etmeye çalışan silahlı 4 kişi, emniyet ekiplerinin amansız takibi sonucu yakalandı.

Edinilen bilgiye göre Sedat D. (30), Yaşar D. (29), Oktay G. (31)ve Hakan A. (28), birlikte alkol aldıktan sonra Mesudiye Mahallesi Hızır Sokağı üzerinde İsmail Akduman'a ait Saygın Dostlar Kıraathanesi'ne gidip rastgele ateş ederek kahvehanede oturanları bir araya topladı.

Açılan ateş neticesinde kahvehanenin aynaları kırılırken, şans eseri kimse yaralanmadı. Kahvehane sahibinden para isteyen ancak alamayan şahıslar, 16 PV 995 plakalı özel otomobil ile olay yerinden uzaklaştı.

Kahvehaneden çıktıktan sonra Orhaniye Mahallesi Yenişehir Caddesi'ndeki Öz Kuruyemiş'e gelen şahıslar, iş yeri sahibi Zafer Balkan'dan sigara ve kola istedi. Şahıslara istediklerini verdikten sonra ücretini talep Balkan, "Ne parası, kasadaki paraları da ver" cevabı ile karşılaştı. Şahısların silah çekmesine rağmen kasadaki paraları vermeyen dükkan sahibinin polisi arayacağını söylemesi üzerine zanlılar geldikleri özel otomobile binerek olay yerinden uzaklaştı.

Durumun emniyete bildirilmesi üzerine şahısların peşine düşen polis, söz konusu otomobili köprülü kavşak üzerinde sıkıştırdı. Ekiplerin elinden kurtulan şahıslar, Bursa istikametine doğru giderken kullandıkları iki adet tabancayı yol kenarına attı. Polis ile şahıslar arasında yaşanan amansız takip, Organize Sanayi Bölgesi Kavşağı'na varmadan sona erdi.

Ekipler, otomobilin önünü keserek şahısları yakalamak istedi. Barikatı aşmaya çalışan otomobil, lastiklerine ateş açılarak durdurabildi. 4 zanlı gözaltına alındı.
İş yeri sahipleri ifadeleri alınmak üzere emniyete götürülürken, sorguları tamamlanan zanlılar adliyeye sevk edildi.

İHA
Yayın Tarihi : 30 Aralık 2008 Salı 14:35:06
Güncelleme :30 Aralık 2008 Salı 14:40:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?